Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Η κυριαρχία του Ω μοιάζει να μην έχει τέλος; και όμως ούτε το Α δεν έγινε ακόμα!

Οι παρακάτω χάρτες είναι από το wetterzentrale.com και είναι από το προγνωστικό μοντέλο GFS, Πρώτο πρωινό τρέξιμο του μοντέλου, ίσως ήδη να υπάρχει νερότερο, ίσως και κάπως διαφορετικό τρέξιμιο αλλά αυτό έχει λίγη σημασία.
Αυτό που τονίζουμε εδώ είναι ο εγκλωβισμός του σχήματος Ω (Omega Blocking) που σχηματίζεται αν δούμε τα όρια του αντικυκλώνα (Υ) της Ευρώπης για πολλές μέρες στο ίδιο μοτίβο.Το κόκκινο χρώμα μπήκε επίτηδες για να τονίσει το σχηματισμό.
Η κυκλοφορία αυτή, μεσημβρινή, στον άξονα βορά νότου δηλαδή. θα χαρακτηρίσει τον καιρό από αύριο Τετάρτη 21/12 ως την παραμονή των Χριστουγέννων.
στις 26-27 του μήνα (βέβααι είναι παρακινδυνευμένη όποια εκτίμηση αλλά ας σταθούμε στα ψηφιακά δεδομένα για την επεξήσγηση. η κυκλοφορία θα τείνει να γίνει "ζωνική" δηλάδή στον άξονα δύσης-ανατολής αλλά τελικά φαίνεται αυτή η τάση να αποτυγχάνει και ένας νέος κύκλος Ω Μπλόκ να επανέρχεται τις τελευταίες μέρες του έτους.
Τα ανατολικά κράσπεδα του αντικυκλώνα επηρεάζουν τη χώρα μας με ήλιο/δόντια στα δυτικά της και με βοριάδες, κρύο και ορισμένα φαινόμενα στο Αιγαίο.


Οι παρακάτω χάρτες για τα 850hpa δείχνουν ότι η ψυχρή εισβολή 21-24/12 δεν θα είναι ιδιαίτερα σημαντική στο Αιγαίο για αν επιτρέψουν χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα στην Κρήτη, και ας αφήσουμε εκτός σχολισαμού τα επόμενα, λόγω χρονικής απόστασης:


Όμως τελικά φαίνεται ότι οι συγκλίσεις που θα γίνουν μέσα στο Αιγαιο ευνοούν την ανάπτυξη νεφών στον άξονα βορά - νότου στο Αιγαίο και έτσι τα φαινόμενα δείχνουν να είναι σημαντικά στην Κρήτη ως το πρωί των Χριστουγέννων:


Σε κάθε περίπτωση όλα δείχνουν ότι τα βουνά της Κρήτης θα πάρουν πολύ χιόνι από τα 1000 περίπου μέτρα. Κάποια ορεινά χωριά θα δούν χιονοπτώσεις αλλά η χιονόστρωση θα είναι οριακή λόγω των θερμοκρασιών, τοπικά από τα 850, σε τυχόν εξάρσεις μπορεί και από τα 750 έστω πρόσκαιρα.
Επειδή φαίνεται να υπάρχουν ανοδικά με λίγες καταιγίδες δεν αποκλείονται φαινόμενα κοκκώδους υετού (χιονοχάλαζο, χιονοσφαιρίδιο, παγοσφαιρίδιο) σε χαμηλότερα υψόμετρα, χωρίς βέβαια στρωσίματα που να έχουν κάποια σημασία.
Πολύ σημαντικό στοιχείο η ενίσχυση των βοριάδων κυρίως την Πέμπτη 22/12 αλλά κυρίως στα ακραία σημεία της Κρήτης και βαθιά στο Κρητικό-Αιγαίο, ίσως επηρεασουν τις θαλάσσιες συγκοινωνίες πρόσκαιρα.
Οι θερμοκρασίες θα είναι σχετικά χαμηλές αλλά όχι τέτοιες που να θεωρηθούν ως κάτι σπάνιο.

Προσοχή στις μετακινήσεις!

Γυρίζοντας πίσω στο χρόνο πολύ σπάνια παρατηρούμε τέτοια επιμονή στην κυκλοφορά τύπου Ω Δεκέμβρη μήνα, Το πιο λογικό αυτήν την εποχή είναι να έχουμε ζωνική κυκλοφορία και αν ο πολικός αεροχείμαρρος είναι κατεβασμένος να δημιουργούνται βροχοφόρα χαμηλά βαρομετρικά. Αυτό είναι το Α που δεν έχει γίνει φέτος τα φαινόμενα ΝΔ ρεύματος... περάσαμε κατευθείαν στο Ω δηλαδή σε κυκλοφορία που αρμόζει περισσότερο σε Φεβρουάριο.
Ελπίζουμε τουλάχιστον να είναι μεγάλες οι ποσότητες χιονιού στα βουνά για μια καλή ενίσχυση των υδροφόρων οριζόντων της Κρήτης μετά από μια εξαιρετικά άνομβρη χρονιά.

 Καλά Χριστούγεννα!

ΥΓ. ο χάρτης θερμοκρασιών στα 850hpa για τις 28/12 στο τρέχον τρέξιμο του GFS, Ένα άψογο Ω:

1 σχόλιο:

SUSAN BENSON είπε...

Γεια σας Κυρίες & Κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

Χρειάζεστε επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο ή δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας προτείνω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων, εξασφαλισμένων και ακάλυπτων δανείων και πολλά άλλα. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447360502110 και λάβετε απάντηση στη στιγμή.

Ένα δάνειο από μια αξιόπιστη και ικανή εταιρεία είναι αυτό που χρειάζεστε για να πετύχετε τον στόχο σας. Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να εκπληρώσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων λύσεων χρηματοδότησης σε ιδιώτες και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

* Μπορείτε να κάνετε αίτηση για δάνειο οποτεδήποτε, οπουδήποτε.
* Ευέλικτο ποσό - Εσείς αποφασίζετε πόσα θέλετε να δανειστείτε.
* Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειό σας εντός 24 ωρών από την έγκριση.
* Ευέλικτο επιτόκιο 3%.
* Υψηλά ποσοστά έγκρισης
* Ευέλικτη Αποπληρωμή - Πρέπει να επιλέξετε την Ημερομηνία Αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών.
* Απλή ηλεκτρονική εφαρμογή.
* Εξατομικευμένη καθοδήγηση και τεχνογνωσία.
* Χωρίς κρυφές χρεώσεις

Μην χάσετε μια ευκαιρία λόγω έλλειψης οικονομικών. Επικοινωνήστε με την εταιρεία μου τώρα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο επειδή έχουμε βοηθήσει πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου μας, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω
Email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
WhatsApp: +447360502110

Οι μεσάζοντες/σύμβουλοι/μεσίτες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τους πελάτες τους και προστατεύονται 100%. Με απόλυτη εμπιστοσύνη, θα εργαστούμε μαζί προς όφελος όλων των εμπλεκομένων μερών.