Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Η πρώτη αστάθεια...

Το πλατύ ουράνιο τόξο του πρωινού σήμερα στο λιμάνι του Ηρακλείου πριν ξεσπάσει μια δυνατή μπόρα, καθαρά λιμανίσια, που άφηνε ασυγκίνητους τους γλάρους:
Ενώ τα σύννεφα ανατολικότερα και βορειότερα έδιναν πιο ενδιαφέροντες καταστάσεις με κάποια μικρά funnel να ξεπετάγονται:
Χθες το μεσημέρι μια μπόρα με ισχυρό χαλάζι επηρέασε την περιοχή Πετροκέφαλο Μαλεβυζίου:


Ήταν μικρής διάρκειας (10 λεπτά η έντονη μπόρα, αλλά πολύ έντονη όπως φαίνεται από τα όμβρια ύδατα, επηρέασε την περιοχή από Βούτες ως Αγιο Μύρωνα. Ηταν η πρώτη εκδήλωση ανοιξιάτικης θερμικής αστάθειας για το 2011. Αλλά δεν είναι και καθαρό σημάδι τέλους εποχής γιατί κάτι ακόμα θα φέρει ο χειμώνας!

2 σχόλια:

dretos είπε...

Εκτίμηση 30/03/2011, 22:00
Τοπικές βροχές θα σημειωθούν την Πέμπτη κυρίως στη δυτική Κρήτη. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί και η θερμοκρασία θα ξεπεράσει στη βόρεια Κρήτη τους 20β.
Την Παρασκευή θα επικρατήσει έντονη αστάθεια με καταιγίδες σε όλο το νησί, ασθενές ανατολικό ρεύμα και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.
Από το Σάββατο ο καιρός θα καταστεί πιο χειμωνιάτικος με βοριάδες, αρκετές βροχές στη βόρεια-βορειοδυτική Κρήτη και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, 7-8 βαθμών σε σχέση με σήμερα.

dretos είπε...

Εκτίμηση 27/4/2011, 09:20
Τετάρτη 27/4 : στα βορειοανατολικά τοπικές βροχές με μικρή πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων και σύντομα βελτίωση. Σε όλο το νησί θα επικρατήσει ζέστη και νοτιάς, μέγιστες θερμοκρασίες στη βόρεια Κρήτη ως 26 βαθμοί, αλλά στα νότια παράλια θα έχει σχετικά υγρό και δροσερό ρεύμα. Τη νύχτα βροχές στα άκρα νοτιοδυτικά.
Πέμπτη 28/4 Πτώση θερμοκρασίας. Αρκετές βροχές, σε όλο σχεδόν το νησί, ίσως τοπικά ισχυρές καταιγίδες στο εσωτερικό και από το βράδυ βόρειο ρεύμα.
Παρασκευή 29/4 βοριάδες και σχετικό κρύο. Βροχές κυρίως στα βόρεια και εσωτερικά.
Σάββατο 30/4. Λίγη αστάθεια στα εσωτερικά, πιθανότητα όμβρων.
Κυριακή Πρωτομαγιά. Νοτιοανατολικό ρεύμα και τοπικές βροχές, ίσως λασποβροχές, αλλά μάλλον ασθενείς, σε όλο το νησί.

Στις 25/4 το Τζερμιάδων είχε ελάχιστη -0,5 βαθμούς!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!