Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Και όμως επιμένουν...

Οι χιονούρες στα 1050 μέτρα στον ανατολικό Ψηλορείτη! μάλιστα νομίζω οτι εντόπισα και μια ακόμη λίγο χαμηλότερα! Από τις 12-13 Δεκέμβρη! Δεν έχει ξαναγίνει! Να δούμε αν θα προλάβουν τα (πολυπόθητα αλλά ακόμη μόνο πιθανά) χιόνια της επόμενης βδομάδας. Χθες ο Ψηλορείτης πάνω από τα 1800 έβαλε και άλλο χιόνι!

3 σχόλια:

dretos είπε...

Καιρικά νέα 02/02/2011, 09:20
ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ !

Κρύος νεφελώδης καιρός στη βόρεια Κρήτη, αλλά με κυριαρχία του ήλιου στη νότια θα επικρατήσει αρχικά σήμερα με βορειοανατολικό ρεύμα. Προοδευτικά από τα ΝΔ θα αναπτυχθούν περισσότερα νέφη και από το απόγευμα θα βρέξει σε ακρα δυτικές περιοχές. Οι βροχές θα ενταθούν προοδευτικά, θα επεκταθούν σε όλο το νησί και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. ΙΣΧΥΡΑ φαινόμενα θα εκδηλωθούν σε δυτικές, νότιες και κατα τόπους και σε άλλες περιοχές ως το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο καιρός θα παρουσιάσει στη συνέχεια διαστήματα βελτίωσης αλλά από αργά το βράδυ και τη νύχτα και όλη την Παρασκευή θα εκδηλωθούν και πάλι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στη βόρεια Κρήτη.

Οι άνεμοι θα γίνουν νοτιοανατολικοί από το απόγευμα της Τετάρτης και θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ, τοπικά στα ανοιχτά ως 8. Από το απόγευμα της Πέμπτης θα γίνουν δυτικοί-βορειοδυτικοί και από τη νύχτα της Παρασκευής βόρειοι 6-8 μποφόρ.
Χιόνια θα σημειώνονται αρχικά πάνω από τα 1500 μέτρα αλλά από τη νύχτα της Πέμπτης το υψόμετρο χιονόστρωσης θα κατέβει τοπικά και κάτω από τα 1000, ίσως ως και τα 900 μέτρα την Παρασκευή.

dretos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
dretos είπε...

Γαύδος* 55.2
Ηράκλειο 14
Καστέλι Πεδιάδος 19
Παλαιόχωρα 62
Σητεία 9
Τυμπάκι 31.3
Χανιά 22