Πέμπτη 24 Μαΐου 2007

Ολιγόλεπτο Φόεν και Ανατολικό ρεύμα

Σήμερα ο καιρός εδώ στο Ηράκλειο είναι αρκετά ενδιαφέρον. Όπως είπε σε προηγούμενο πόστ και ο Μιχάλης ο Δρετάκης, αναπτύξεις έχουν κάνει την εμφάνισή τους εδώ στην "ηπειρωτική ζώνη" της ΚΡήτης, με αποτέλεσμα αυτές οι νεφικές αναπτύξεις να αφήνουν υετό σε κάποιες "εσωτερικές-ηπειρωτικές" περιοχές της Κρήτης. Αναφορές για καταιγίδα χθες είχαμε από το Αμάρι Ρεθύμνου.

Σήμερα εδώ στο Ηράκλειο υπάρχουν μερικές νεφώσεις, που Νότια (ηπειρωτικά) είναι περισσότερες, με πιθανή εξέλιξη η πτώση υετού σε κάποιες απ αυτές τις περιοχές. Διανύουμε γενικά μια περίοδο αστάθειας η οποία φαίνεται να συνεχίζεται μέχρι και το Σάββατο. Και για να συνεχίσουμε με τα σημερινά, θέλω να πω, ότι παρατηρήθηκε φόεν στην περιοχή μου (Πόρος Ηρακλείου) στις 2 το μεσημέρι περίπου, με αποτέλεσμα από τους 22 βαθμούς η θερμοκρασία να εκτοξεύεται στους 26,4 βαθμούς, ενώ ταυτόχρονα η υγρασία να πέφτει περίπου από το 65%, στο 53%. Κράτησε όχι πάνω από μια ώρα.

Το περίεργο της όλης υπόθεσης είναι το σημερινό Ανατολικό ρεύμα. Το ανατολικό ρεύμα έχει την εξής ιδιότητα στο Ηράκλειο: Ανεβάζει την υγρασία κατακόρυφα. Την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές το υγρομετρό μου γράφει 75%, ενώ το αεροδρόμιο δείχνει ήδη 83%! Επίσης υγρασιονέφη έχουν κάνει την εμφάνισή τους και πάνω από τα κεφάλια μας.

Ας ελπίσουμε ότι η υγρασία κάποια στιγμή θα υποχωρήσει, για να μπορούμε να αναπνέουμε καλά, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στον δείκτη δυσφορίας, δηλαδή σ ατην αίσθηση της ζέστης που έχουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: