Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΤΟΝ ΦΕΤΙΝΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ Περισσότερες βροχές στα Χανιά



Περισσότερες είναι οι βροχοπτώσεις του φετινού Δεκεμβρίου στον Νομό Χανίων σε σχέση με τον περασμένο χρόνο. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία των μετεωρολογικών σταθμών του Ινστιτούτου Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων.


Τα στοιχεία δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα και αφορούν τα δεδομένα για τις βροχοπτώσεις που έχουν παρατηρηθεί για τον μήνα Δεκέμβριο 2012, συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Επίσης από το Ινστιτούτο ανακοινώθηκαν τα συγκεντρωτικά στοιχεία για τη βροχόπτωση της περιόδου Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2012 συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με τα δεδομένα αυτά, η μικρότερη βροχόπτωση τον Δεκέμβριο εμφανίζεται στη Χρυσοσκαλίτισσα (88  mm), ενώ η υψηλότερη στον Αλικιανό (177 mm). Σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, το σύνολο της φετινής βροχόπτωσης για τον μήνα Δεκέμβριο σχεδόν σε όλες τις περιοχές του Νομού, ήταν μεγαλύτερο από το περυσινό, με εξαίρεση τη Χρυσοσκαλίτισσα, ενώ η μεγαλύτερη αύξηση εμφανίζεται στο Βαρύπετρο.
Οσον αφορά στο σύνολο της βροχόπτωσης από Σεπτέμβριο μέχρι και Δεκέμβριο, μεγαλύτερο ύψος βροχής παρατηρήθηκε στο Αγροκήπιο, το Βαρύπετρο και τον Αλικιανό, ενώ το μικρότερο ύψος παρατηρήθηκε στη Χρυσοσκαλίτισσα. Συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο η βροχόπτωση εμφανίζεται μειωμένη σε όλες τις περιοχές με τη μεγαλύτερη μείωση να παρουσιάζεται στο Ελος (61,9% σε σχέση με πέρυσι). 
Δημοσιεύθηκε στα «Χανιώτικα Νέα» στις: 09-01-2013 12:58:52

Δεν υπάρχουν σχόλια: