Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

10ετία

Ας χαρούμε τον φετεινό χειμώνα. Θα περάσουν δέκα χρόνια για να ξανάρθει, αν και τώρα αρχίζει.
Μιχάλη το νησί αντέχει, μη φοβάσαι, βασικά οι γεωργικές εργασίες δυσκολεύουν. Τα ρεκόρ πάντως ψύχους δε νομίζω να καταρριφθούν (- 10 C στα ημιορεινά το 2004, - 15 C στα ορεινότερα το 1962 ή 63 ...).
ΓΣ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

10ετίας;;;
Θα είναι όντως τόσο μεγάλος ο χιονιάς που θα έρθει;;;
Μήπως είναι λίγο νωρίς για συμπεράσματα ρε παιδιά;
Μακάρι πάντως να βγεί αληθινή η πρόβλεψη...

Cte είπε...

Ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα (χιονόστρωση κτλ.), αξιοσημείωτη νομίζω ότι θα είναι και η επιμονή της ψυχρής μάζας πάνω από την περιοχή μας. Φαίνεται ότι για μέρες θα έχουμε πολύ έντονη αίσθηση του κρύου, πράγμα που τα τελευταία χρόνια μάς είχε λείψει. Συνήθως οι ψυχρές εισβολές ήταν πολύ express.

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε σχετική εκτίμηση - εικόνα από το πότε θα ξεκινήσουν να γίνονται αισθητά τα φαινόμενα;;; (Χιονόπτωση, βροχή κλπ) ;;;

Menelaos είπε...

ο γ/σ ενοει τον φετινο χειμωνα γενικοτερα. Ο επερχομενος χειμωνας χαμηλες θερμοκρασιες αλλα περισσοτερο ξεροβοριας εχω την εντυπωση για δευτερα τριτη με ασθενη φαινομενα.

Leandros είπε...

με -4,-5C στα 850hpa και ελάχιστο προβλεπόμενο υετό θα πρότεινα να είμαστε εγκρατείς και να μην περιμένουμε πολλά πράματα.
Επίσης ποιος λέει ότι σε δέκα χρόνια θα ξανακάνει ίδιο χειμώνα;
Πού βασίζεται αυτή η αυθαιρεσία;

Menelaos είπε...

Μια σχετικη μεταφορα υγρασιας βορεια της λιβυης φενεται οτι ενισχυει για μερικες ωρες το βορειο ψυχρο και ξηρο ρευμα στο αιγαιο την τριτη τα ξημερωματα gfs.Για να δουμε...Δυσκολο το χιονι στα πεδινα της κρητης.Για να συμβει θα πρεπει να συνυπαρξουν πολλα πραγματα μαζι.

Stylianakis είπε...

Ο χειμώνας φέτος, σαν σύνολο, δεν μοιάζει σε τίποτα, νομίζω, με τους τελευταίους. Για μένα φαίνεται να εξελίσσεται σε χειμώνα δεκαετίας. Αν είναι αυθαιρεσία θα το δούμε στο τέλος του, προς το παρόν δε νομίζω να έχεις παράπονο Λέανδρε, σε σχέση με τους περασμένους, από το 2003 και μετά ...
Ακόμα και εκείνος (2002-2003) άρχισε τέλος Γενάρη 2003 - και ο φετεινός μέχρι τώρα έχει ήδη τόσα να επιδείξει.
Εχω ξαναπεί : 1982-3, 1991-2, 2002-3 ..... Βέβαια, κανείς δεν μοιάζει ακριβώς με τον άλλο, αλλά ο μέσος όρος των ψυχρών εισβολών στο νησί μας ξεπερνά το σύνηθες. Μην κλείνομε και τα μάτια.
ΓΣ