Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Λευκά Όρη - 16/11/2011

Ζητώ συγγνώμη για την ξεχωριστή ανάρτηση, αλλά δεν ξέρω πώς να προσθέσω φωτογραφίες στην υπάρχουσα ανάρτηση. Μπόρεσα τελικά να τραβήξω λίγες φωτογραφίες των βορινών κορυφών αργά το απόγευμα, χωρίς βέβαια πολύ καλή ορατότητα. Αύριο πιστεύω ότι θα έχουμε καλύτερο καιρό και θα βγάλω ακόμα καλύτερες.

Καλόρος (1925 μ.)


Σπαθί (2053 μ.), φαίνονται μόνο οι πλαγιές, όχι η κορυφή

Κορυφογραμμή (1700-1750 μ. υψόμετρο) βορειοδυτικά της κορυφής Μαύρη (2069 μ.)



Κορυφές περί τα 1600-1700 μ. υψόμετρο βόρεια της κορυφής Μαύρη


Το χιόνι είναι πολύ και πυκνό, ειδικά από τα 1700 μ।ετρα και ψηλότερα. Γενικά η χιονόστρωση φαίνεται να ξεκινάει από τα 1250-1300 μέτρα, αλλά ίχνη χιονιού θα υπάρχουν σίγουρα και σε χαμηλότερα σημεία, ίσως και κάτω από τα 1100 μέτρα.

Μερικές ακόμα φωτογραφίες, τραβηγμένες από Φουρνέ και Ζούρβα της Κάτιας Λιοδάκη:






12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παναγιωτη κατα τις 5 το απογευμα καθαρισε ο καιρος αρκετα και φανηκε η κορυφη της Κορδας στον Αποκορωνα..δεν ειχε το χιονι που περιμενα..παρατηρω οτι ο μεγαλος ογκος των χιονοπτωσεων επεσε στα δυτικα Λευκα Ορη

dretos είπε...

Θα πρέπει να ψάξουμε πολύ να βρούμε, αν θα βρούμε, στο γνωστό παρελθόν τόσο πολύ χιόνι στο μέσον του Νοέμβρη!

Cte είπε...

Είναι όντως σπάνιο τόσο χιόνι τόσο νωρίς. Ελπίζω πάντως αυτός ο πρώιμος χειμώνας να μην προαναγγέλει και ένα πρώιμο καλοκαίρι...

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Πριν από 10 περίπου χρόνια είχε ξαναχιονίσει τέτοια εποχή. Τα Σφακιά είχαν αποκλιστεί από το Οροπέδιο της Κράπης. Ο κ. Στυλιανάκης ίσως ξέρει πιά χρονιά ήταν ακριβώς.

dretos είπε...

το έγραψα και πριν αλλά δεν το πήρε. Το 2001 ήταν και μάλιστα ήταν νωρίς 1-2 Νοέμβρη. Ήμουν στη Γεωργιούπολη και έριχνε χιόνι ως τα 800. Μάλλον όμως ήταν σφοδρό κοκκώδες - όχι τυπική στούπα. Είχε ψυχρό μέτωπο ΝΔ ρεύματος που εντόπιζε τα φαινόμενα στο Νομό Χανίων, από το Ρέθυμνο και πέρα ήλιος και ζέστη με καταβάτες νοτιάδες! Βέβαια έλιωσε σχεδόν αμέσως από το περισσότερο ορεινό όγκο λόγω των νοτιάδων που έπιασαν και στα Χανιά τις επόμενες μέρες. Οπότε δεν υπάρχει σύγκριση και σίγουρα δεν ήταν τόσο μεγάλη η ποσότητα.

Leandros είπε...

ευχαριστούμε Παναγιώτη.

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Δείτε εδώ: http://climbinchania.blogspot.com/2011/11/blog-post.html
1,5 μέτρο χιόνι στα 2000 μέτρα.

Cte είπε...

Αποκαλυπτική φωτογραφία! Πολύ πράμα!

Stylianakis είπε...

Μπράβο μας, τα χιόνια στο νησί είναι εντυπωσιακά για τόσο νωρίς. Αναψαν και την κεντρική θέρμανση στις πολυκατοικίες, κάτι που δεν συνέβη εδώ και πολλά χόνια, ίσως ποτέ τέτοια εποχή.
Νίκο, είπαμε, η 10ετία συμπληρώνεται φέτος (1982/3, 1991 / 2, 2002/3). Kαι είναι μόνο η αρχή.
ΓΣ

katia είπε...

Καταρχάς, θα ήθελα να καλησπερίσω τους καιρόφιλους του Crete Weather ως νέο μέλος της παρέας σας.
Τράβηξα αυτές τις 6 φωτογραφίες χθές (16/11/11) από τον Φουρνέ και τους Λάκκους (μεχρί εκεί έφτασα), και θέλησα να τις μοιραστώ μαζί σας.
Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και εσείς, το θέαμα ήταν εντυπωσιακότατο και ο χιονιάς "πλούσιος"!

Cte είπε...

Σ' ευχαριστούμε Κάτια! Καλώς ήρθες!

dretos είπε...

Καλώς όρισες Κάτια! Οι φωτογραφίες δείχνουν χιόνια από τα 1200μέτρα αν δεν κάνω λάθος και βάθος χιονιού στα πολύ ψηλά 1-1,5 μέτρο χοντρικώς.