Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Η Ψυχρή Σύγκλιση!


Ο χάρτης θερμοκρασιών επιφάνειας του Bolam για το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης αποκαλυπτικός με την Κρήτη να γίνεται για λίγο η ψυχρότερη περιφέρεια της Ελλάδας!

8 σχόλια:

Cte είπε...

Όπως φαίνεται τα παράλια της Κρήτης θα είναι ψυχρότερα ακόμα και από περιοχές της Πίνδου! Μωρέ μπράβο μπάσιμο ο βοριάς 21 του Απρίλη! Γενικά καταπληκτικός μήνας, απορώ από πότε έχει να συμβεί κάτι παρόμοιο! Και από νερά άψογος! Στο Δαράτσο έχω μέχρι στιγμής 44 mm και με αυτά που έρχονται Τετάρτη-Πέμπτη μπορεί να πιάσω και το 60άρι! Πραγματική ευλογία αυτά τα όψιμα νερά, όταν βέβαια δεν δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη γεωργία. Όσο με είχε απογοητεύσει αυτός ο χειμώνας στην αρχή του, τόσο με έχει αποζημιώσει με τα ύστερά του!

dretos είπε...

44 έχεις σήμερα ή όλο τον Απρίλη;

Εδώ στα ΝΔ του Ηρακλείου 7mm η Δευτέρα και μπήκε δυναμικά η Τρίτη! 24mm ο μήνας.

Να δούμε τι χιόνι θα πιάσουν τα βουνά και πόσο χαμηλά!

Cte είπε...

44 έχει όλος ο Απρίλης μέχρι τώρα. Δεν το διευκρίνισα. Σήμερα είχα 5,5 και χτες 6.
Για το χιονάκι, Μιχάλη, είμαι αρκετά συγκρατημένος. Είναι λίγο δύσκολο να δούμε κάτι καλό. Πάνω από τα 1900-2000 μέτρα θα γίνει ό,τι είναι να γίνει...Μην είμαστε και πλεονέκτες τέλη του Απρίλη!

Leandros είπε...

χτες πάντως που μίλησα με Ξυλόσκαλο είχε κυρίως ήλιο. Αυτός ο μέτριος βοριάς σηκώνει υγρασία η οποία πέφτει ως βροχή στα παράλια μέχρι τα προσήνεμα ημιορεινά και όχι σε μεγάλα υψόμετρα.

dretos είπε...

Νομίζω ότι θα χιονίζει πάνω από τα 1500 στη βόρεια πλευρά, γιατί δεν είναι ο τυπικός ΒΑ της υγρασίας αν και θέλει σχεδόν 0c για να το πιάσει. Απλά ως χθες το απόγευμα δεν είχε φθάσει το βασικό αυλάκι τόσο νότια και έτσι είχε ανοίγματα στα βουνά.

Leandros είπε...

άνοιξε ο σταθμός της Σαμαριάς και όπως φαίνεται, έβρεξε προχτές με το νοτιοδυτικό ρεύμα και ψεκάδα μόνο με τον βοριά.

dretos είπε...

ουσιαστικά ο καθαρός βοριάς (χιονιστής) θα ξεκινήσει αύριο και με λίγο ανεβασμένες θερμοκρασίες οπότε πάνω από τα 1800.

Cte είπε...

Η νέα επιδείνωση της Μεγάλης Τετάρτης απ΄ ό,τι φαίνεται θα αφορά κυρίως τους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου. Ο στροβιλισμός του χαμηλού με κέντρο τη δυτική Τουρκία φέρνει βορειοδυτικής προέλευσης φαινόμενα που χτυπούν κατευθείαν κεντρική και ανατολική Κρήτη. Ρέθυμνο και κυρίως Χανιά μάλλον θα πάρουν ψίχουλα. Αν ξεπεράσω τα 55 mm θα είμαι υπερευχαριστημένος. Μέχρι στιγμής έχω 49 σύνολο (για όλο το μήνα).