Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Αλαλούμ...

Επάνω μια εικόνα (ευχαριστώ Πολύβιε) από το ραντάρ Σούδας που δείχνει την δραστηριότητα της 1ης Απρίλη. Διακρίνεται με πορεία ΝΝΔ->ΒΒΑ η καταιγίδα που έπληξε και με χαλάζι τα χωριά Θραψανό-Βόνη-Επισκοπή της περιοχής Πεδιάδας Ηρακλείου.

Η εικόνα πάνω με βροχή και χαμηλή νέφωση είναι από την Επισκοπή Πεδιάδας σήμερα το μεσημέρι. Ποτιστικός υετός χειμωνιάτικος. Εκεί χθες έκανε μια μπόρα με ηλεκτρικά φαινόμενα και λίγο χαλαζι που άφησε σε 15 λεπτά 15mm ! Χθες ήταν ακόμα άνοιξη και προχθές, 31 Μάρτη, ακόμα περισσότερο! Η μπόρα (ενός και μόνο λεπτού!!) του απογεύματος στα νότια της πόλης του Ηρακλείου είχε αυτό το αποτέλεσμα:
Αναπτύξεις της 1ης Απρίλη στα κεντρικά τμήματα του νομού Ηρακλείου όπως φαινόταν από τα Δυτικά Αστερούσια (περιοχές Μιαμού-Κρότος)
Μια ανάπτυξη στις ανεμογεννήτριες πάνω από το Λέντα είχε χαμηλή βάση και έδωσε περιορισμένης έκτασης καταιγιδοφόρο νέφος που έβρεξε λίγα σημεία στη Δυτική Μεσαρά:
Μια ακόμα εντυπωσιακή ανάπτυξη:
ΜΜέσα σε τρεις μέρες τρεις τύποι καιρού!

6 σχόλια:

Stylianakis είπε...

Τελικά, εκτός από τους ισχυρούς ΝΑ ανέμους στα δυτικά και την έντονη λασποβροχή σε όλο το νησί, η τελευταία κακοκαιρία δεν ήταν αντάξια της φήμης που είχε προηγηθεί. Κρίμα, και όλα έδειχναν πολύ ισχυρότερα φαινόμενα.
Ευτυχώς που κατά πως φαίνεται θα έρθει και άλλη (ή άλλες) εισβολή.
ΓΣ

Cte είπε...

Φοβού τα μοντέλα και φαινόμενα φέροντα! Η Σαμαριά και το Τζερμιάδω στάθηκαν πάντως στο ύψος των περιστάσεων.

dretos είπε...

Εγώ πάντως είμαι πλήρως ευχαριστημένος από τις επιδόσεις στον κηπάκο μου! 8,8mm το Σάββατο και 4mm την Κυριακή από τα οποία τα 3,6 με μια 10λεπτη πρωινή μπόρα της τάξης των 123,8mm/hr!!!
Η τοπικότητα είναι δεδομένη αυτή την περίοδο και τελικά θεωρώ ότι ήταν μια αξιοπρεπέστατη διαταραχή ασχέτως αν δεν πιάσαμε τα μοντελικά νούμερα..

Cte είπε...

Κι εγώ είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. 10,5 mm την Παρασκευή και 15,0 mm το Σάββατο, σύνολο 25,5 (σε αναλογικό βροχόμετρο). Και μάλιστα χωρίς έντονες ραγδαιότητες. Άρα την "άκουσε" η γη και αυτή τη βροχούλα!

Leandros είπε...

στα Χανιά ήταν μια χαρά με αρκετή βροχή, χιόνι στα ψηλά και κανονικό χειμώνα το Σάββατο.
Μπήκε Απρίλης κι ακόμα βάζουμε καλοριφέρ.
Τέλεια!

CWF είπε...

Εγώ δηλώνω ευχαριστημένος που έστω και από λίγο βρέχει συχνά στο νησί.. ότι κ αν κάνει καλό είναι μέχρι να έρθει το καλοκαίρι,η συγκεκριμένη όμως κακοκαιριά δεν στάθηκε στο ύψος της. Μιλούσαμε για πολλά περισσότερα χιλιοστά και μάλιστα μια δυο μέρες πριν. Έγινε αρκετές φορές φέτος,το ευρωπαϊκό για το Ηράκλειο έδωσε και τα περισσότερα χιλιοστά που έχω δει για μια μέρα αλλά τελικά είχαμε μικρή συγκομιδή.