Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Του αέρα ή του χιονιού!




Συνήθως, οι επισκέψεις που έχω, στο χωράφι, είναι αδέσποτα σκυλιά και συστηματικές "χορτοσυλλέκτριες", που δεν αφήνουν "τα δυο μαζί".
Σήμερα είχα αυτόν τον σπανιότατο υψηλό επισκέπτη.
Δεν γνωρίζω τι πουλί είναι.
Ούτε τι σημαίνει η παρουσία του.
Φαινόταν να μην έχει πρόβλημα.
Τσιμπολογούσε με όρεξη και δεν με άφησε να το πλησιάσω πολύ.
Ευτυχώς, είχα τη φωτογραφική μηχανή στο αυτοκίνητο.
Έφυγα σκοτεινά και ακόμα ήταν εκεί...

5 σχόλια:

dretos είπε...

Σημαντική παρατήρηση Παναγιώτη, Είναι Γελαδάρης, που τον πέτυχες?

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Στο κάμπο των Χανίων, κάπου ανάμεσα στο Νοσοκομείο και το Μοναστήρι της Χρυσοπηγής. Πρός Κατσιφαριανά μεριά.

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Μία καλή φίλη και ενημερωμένη μέσω της Ορνιθολογικής, μου είπε ότι τελικά είναι Bubulcus ibis (γελαδάρης) και ότι πιθανόν να ήρθε από τη λίμνη της Αγιάς!

dretos είπε...

Ο Γελαδάρης δεν είναι αυστηρά πουλί υγροτόπων, είναι περισσότερο λιβαδιών - σαβάννας, γυροφέρνει μεγάλα ζώα και κοπάδια που βόσκουν. Στην Αγιά δεν είδα κανένα, αν και κοίταξα ολα τα πιθανά μέρη στις 13/1 που έκανα καταμέτρηση. Αλλά σίγουρα θα βόσκει σε μεγάλη έκταση μάλλον όμως θα το θεωρήσω Σουδιανό!

dretos είπε...

Καιρικά νέα, 20/01/09, 13:00
Noτιάδες που κατά διαστήματα θα φθάνουν τα όρια της θύελλας προβλέπονται το επόμενο τριήμερο. Από βροχές αντίθετα δεν προβλέπονται αξιόλογα πράγματα μέχρι την Παρασκευή εκτός από λίγες τοπικές λασποβροχές. Η θερμοκρασία θα ανέβει θεαματικά - κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της και θα κυμαίνεται σε επίπεδα 7-10 βαθμών πάνω από τα φυσιολογικά για το "καταχείμωνο".

Η κατάσταση από πλευράς υετού παραμένει προβληματική στην Κρήτη και δεν φαίνεται ουσιαστική αλλαγή παρά τα ορισμένα φαινόμενα που πιθανολογούνται για το τρίμερο Παρασκευής-Κυριακής. Μια πρόσκαιρη αλλαγή με βοριάδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας είναι πιθανή για την Τρίτη 27/1 αλλά τα μοντέλα θέλουν στην συνέχεια να ξανάρχονται "αλκυονίδες".