Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Ένα όμορφο πρωινό! (πριν το καλύτερο!!!)


Φωτογραφία του Κωστή Γιαπιτζάκη από τα θαλασινά Cb στο Κρητικό πάνω. Αλλη μια με ένα τερατάκι πολύ πρωινό στα βορειοδυτικά του Ηρακλείου:

Ακόμα μια του Κωστή:

Η εικόνα του Ψηλορείτη νωρίς το πρωί:

Λεπτομέρεια των κορυφών:

Ο Σκίνακας:

Το Κουδούνι, προσέξτε το άσπρο αριστερά είναι το καταφύγιο "Πρίνος" στα 1100μ. μάρτυρας ότι το χιόνι ξεκινά στα 1350-1400 περίπου:

Αλλά στην επόμενη φωτογραφία φαίνεται ότι νοτιότερα ξεκινά πιο χαμηλά από τα 1300μ.:

Προφανώς θα κετέβει χαμηλότερα απόψε και αύριο, να δούμε αν θα έχουμε την πρώτη χιονόπτωση κάτω από τα 1000 μέτρα για φέτος! Μάλλον θα την έχουμε!

5 σχόλια:

theotzimos είπε...

Πάντα πάντως πρέπει να υπολογίζουμε χαμηλότερα το χιόνι από εκεί που φαίνεται. Και σίγουρα πιο κάτω ωσ συμβάν κατακρημνίσματος...

Ανώνυμος είπε...

Παρατήρηση: Το "άσπρο αριστερά" δεν είναι το καταφύγιο "Πρίνος", αλλά η εκκλησία Άγιος Στυλιανός στα 1150μ. περίπου, νότια του Κρουσώνα.

dretos είπε...

Εχεις δίκιο φίλε (όνομα;) άλλωστε το καταφύγιο έχει το χρώμα της πέτρας.
Επί της ουσίας των υψομέτρων χιονόστρωσης δεν αλλάζει τίποτα, σίγουρα Θοδωρή μετον τηλεφακό δε φαίνονται όλα τα ψαροχιονίσματα :))

John Kalantzis είπε...

Πανέμορφες φωτο!
Από σήμερα το μπλογκ σου θα έχει μια θέση στην πλευρική μπάρα του δικού μου, στα "ιστολόγια που παρακολουθώ" έτσι ώστε να ενημερώνομαι αυτόματα για κάθε νέα σου ανάρτηση!

Χαιρετίσματα στην Κρήτη από έναν Ηπειρώτη που βρήκε το λιμάνι του εδώ στο Λουτράκι...

Γιάννης Καλαντζής
(Meteojohn-Loutraki)

dretos είπε...

Γιάννη ευχαριστούμε πολύ. Δεν είναι "δικό μου" μπλόγκ, είναι ανοιχτό στα μέλη να γράφουν. Πολύ όμορφο το δικό σου για το Λουτράκι.