Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

25 Δεκέμβρη 2011


Καλημέρα και Χρόνια Πολλά από το καλά βρεγμένο Ηράκλειο! Όπως πάντα στο Ηράκλειο ο καιρός βάζει γκολ στις καθυστερήσεις, ενώ κανονικά το κύμα έπρεπε να μας είχε αποχαιρετήσει, πάντως δε νομίζω να χιονίζει ψηλά - επιφανειακό είναι πλέον το στρώμα. Για αύριο και μεθαύριο δεν είμαι πολύ αισιόδοξος αφού ο προβλεπόμενος υετός είναι κατά βάση "στρωματοφερμένος" και όχι από νέφη αστάθειας,ενώ δεν φαίνεται αρκετά ισχυρό το ΒΑ για να δώσει μεγάλα ποσά υετού όπως σε άλλες περιπτώσεις. Ενδιαφέρον όμως θα μας κρατήσει ο καιρός με το κύμα της Πρωτοχρονιάς να δείχνει σε πρώτη ματιά αξιόλογο σε υετό.
*η φωτογραφία από τις 24/12 - τα διάσπαρτα νέφη του Κρητικού με ουράνιο τόξο (virga άσπρα ως ένδειξη χιονο-υετού).

2 σχόλια:

Leandros είπε...

πολύ καλή η 26η Δεκεμβρίου, δυτικοευρωπαϊκού τύπου εγκλωβισμός κρύου σε κατώτερα στρώματα και χιονοπτώσεις από τα 750μ και άνω.
Πολύ κρύο και στα πεδινά, παντού μονοψήφιες πλην Παλαιόχωρας και ΜΦΙΚ.

Stylianakis είπε...

Καλησπέρα και χρόνια καλά.
Η τελευταία κακοκαιρία ήταν κατώτερη των προσδοκιών. Η τρέχουσα είναι εάφράς μορφής, παρά την έκπληξη που έκαμε σήμερα με τις νιφάδες στα χαμηλότερα υψόμετρα, θα μπορούσε όμως να εξελιχθεί σε πολύ δυνατή για το νησί ειδικά αν δεν μεσολαβούσε η εξασθένηση και ανακοπή της κίνησης του χαμηλού προς την Κρήτη.
Για την επερχόμενη - και τελευταία για το 2011 - φαίνεται ότι τελικά εξελίσσεται σε αξιοπρεπή.
Ευχές για καλύτερα για το νέο έτος.
ΓΣ