Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Λευκά Χριστούγεννα στα ορεινά της Κρήτης??















Επιτέλους έρχονται αξιόλογες βροχές! Ας αρχίσουμε από αυτές. Από σήμερα Παρασκευή στα ΝΔ αρχίζουν κάποια φαινόμενα που αύριο Σάββατο θα επεκταθούν σε όλη την Κρήτη. Η Κυριακή θα είναι ημέρα με πολλές βροχές και καταιγίδες, ενώ τα χιόνια θα κάνουν επιτέλους άσπρα τα βουνά μας ως τα 1200 μέτρα υψόμετρο, από το βράδυ οι χιονοπτώσεις ίσως φθάσουν στους ορεινότερους οικισμούς, ως τα 800-900 μέτρα. Οι θυελλώδεις βοριάδες και το κρύο θα συνοδεύουν τους όμβρους βροχής και χιονόνερου (χιονοχάλαζο) στα πεδινά και του χιονιού από τα 800+ την Δευτέρα αλλά μάλλον θα υπάρξει ύφεση φαινομένων το βράδυ και η Τρίτη θα έχει λιγότερα και τοπικότερα φαινόμενα.

Παραμένει δύσκολη η πρόγνωση για την παραμονή των Χριστουγέννων και ανήμερα τα Χριστούγεννα. Φαίνεται όμως οτι τηνν Τετάρτη μια νέα ψυχρή εισβολή θα φθάσει στην Ελλάδα και την Κρήτη και οτι θα δώσει νέα φαινόμενα που ίσως κατεβάσουν τα χιόνια ακόμα χαμηλότερα το ξημέρωμα των Χριστουγέννων. Ας κρατήσουμε όμως αρκετές επιφυλάξεις.

1 σχόλιο:

Stylianakis είπε...

Πράγματι Μιχάλη, όλες οι εκδόσεις όλων των μοντέλων δίνουν το χαμηλή πάνω στην Ανατολική Κρήτη ή λίγο ανατολικότερα αυτής, περίπου σταθερό ως προς τη θέση και ενισχυόμενο σε "αξιοπρεπή" επίπεδα (πάνω από 1000 ΗΡ πάντως), που σημαίνει μια ωραία Κυριακή και Δευτέρα, οπότε και ο καθένας θα απολαύσει αυτό που του αρέσει, ίσως μάλιστα στο νησί τα φαινόμενα πάσης φύσεως να είναι εντονώτερα από ότι ανακοινώνεται μέχρι σήμερα. Καιρός ήταν....
ΓΣ