Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

Η διστακτικότητα του ΣεπτέμβρηΒροχές ακούμε, βροχές βλέπουμε στα μοντέλα αυτές τις μέρες και στο κεφάλι μας δε λέει να πέσει σταγόνα! Τι ακριβώς συμβαίνει με τα συστήματα στην Κρήτη;
Δε νομίζω να συμβαίνει κάτι ιδιαίτερο. Ο Σεπτέμβρης πάντα ήταν διστακτικός στο να προσφέρει απλόχερα τις βροχές του στην Κρήτη. Η τοπικότητα των φαινομένων ήταν δεδομένη και Σεπτέμβρηδες χωρίς καθόλου φαινόμενα επίσης περάσαν αρκετοί. Σε γενικές γραμμές οι βροχές που έπεσαν ως τώρα ήταν μέσα στις μέσες κλιματικές του μήνα και ακόμα ελπίζουμε για φαινόμενα μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
Όμως η θάλασσα γύρω από την Κρήτη είναι αρκετά άσταση και έχουμε καταιγίδες και αναπτύξεις μελανοσωρειτών. Σχεδόν κάθε πρωί ο ουρανός στα βόρεια του Ηρακλείου έχει όμορφα νέφη, βροχοκουρτίνες και ίσως και άλλα συμβάντα... Η νήσος Δία τελικά έχει τόσο διαφορετικό καιρό από το Ηράκλειο;
Τρεις πρωινές εικόνες, η πρώτη πάνω από το κείμενο δείχνει εκτεταμένη βροχοκουρτίνα στα δυτικά του κόλπου του Ηρακλείου κάτω από ένα "σχεδόν" σωρειτομελανία στις 07:30.
Η επόμενη δείχνει την παράλληλη δραστηριότητα στη νήσο Δία με τον ήλιο να δυσκολεύει την ορατότητα και τη φωτογράφιση:Τέλος μια όμορφη εικόνα από το λιμάνι του Ηρακλείου στις 9πμ.:Τα σύννεφα αυτά είναι η τυπικότερη εικόνα για τις αρχές του φθινοπώρου στη βόρεια Κρήτη. Ας κυλήσουν όλα ομαλά λοιπόν και καλό φθινόπωρο!

2 σχόλια:

Stylianakis είπε...

Μιχάλη, το "πάντα" είναι λίγο άδικο για αυτό τον μήνα των προδοκιών. Ειπαμε, μια φορά κάθε δεκαετία δίνει ρέστα.
ΓΣ

dretos είπε...

Οκ. Δίκιο έχεις Γιώργη.