Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2007

Καταιγίδες στο Κρητικό πέλαγος

Σήμερα 13-12-2007 όμορφες καταιγίδες "παρήλασαν" στη θάλασσα του Κρητικού τις μεσημεριανές ώρες.

Με ασθενή δυτικό άνεμο και μιά θάλασσα "λάδι" η εικόνα ήταν αυτή



κι αργότερα αυτή





Το νησί Δία σε κοντινό πλάνο



Λίγο αργότερα η εικόνα άλλαξε , αφού ο άνεμος στράγηκε σε ΒΒΔ και ενισχύθηκε
Από τις απογευματινές ώρες ο καιρός έγινε πιό χειμωνιάτικος με ισχυρές μπόρες κατά περιόδους που άφησαν συνολικά 8,2mm βροχής στα δυτικά του Ηρακλείου.

1 σχόλιο:

dretos είπε...

Καιρικά νέα, 28/1/2008, 13:00
Χιονόκαιρος αναμένεται στην Κρήτη από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας.
Αρχικά θα υπάρχουν τοπικοί όμβροι βροχής που θα μετατρέπονται σε χιόνι στα υψόμετρα πάνω από 400 μέτρα αργά το βράδυ. Είναι πιθανό να σημειωθούν, ακόμα και σε παραλιακές περιοχές της βόρειας Κρήτης τοπικοί όμβροι με χιονοχάλαζο ή και, πρόσκαιρα, χιόνι, ειδικά αν υπάρξει καταιγίδα, πιθανότητα αρκετά ενισχυμένη για την ανατολική Κρήτη.
Το πρωινό της Τρίτης 29/1 θα βρει με χιονόστρωση μεγάλο μέρος της νήσου και θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενούν και θα περιορίζονται στα ορεινά.
Οι άνεμοι(βοριάδες) θα ενιχυθούν ως τα 10 μποφώρ στην ανατολική Κρήτη στη διάρκεια της νύχτας (τοπικά δεν αποκλείονται ακόμα και τα 11 μποφόρ!).
Οι θερμοκρασίες θα πέσουν και οι μέγιστες τιμές αύριο Τρίτη θα εξαρτηθούν από τη νεφοκάλυψη, τον υετό και τον άνεμο αλλά δύσκολα θα περάσουν τους 8 βαθμούς ενώ θα έχουμε αρνητικές θερμοκρασίες σε πολλές ημιορεινές περιοχές ή ακόμα και σε κλειστές περιοχές χαμηλού υψομέτρου.

Μιχάλης Δρετάκης