Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2007

Το καλοκαίρι φεύγει, το φθινόπωρο έρχεται.



Η 1η Σεπτέμβρη κυμάνθηκε με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες (37,7β στα Χανιά, 35,9β στο Ηράκλειο). Από κει και μετά ο υδράργυρος βρίσκεται σε σταδιακή πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Το μεσημέρι οι θερμοκρασίες κυμαίνονται στους 28-30 βαθμούς.
Από τις 5 Σεπτέμβρη ο καιρός στην Κρήτη μπαίνει σε ακόμα πιο φθινοπωρινό μοτίβο με περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, ενισχυμένο δυτικό ρεύμα, τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα για σποραδικές βροχές.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα, το επόμενο 10ήμερο φαίνεται να επικρατεί ένα καθαρά Σεπτεμβριάτικο μοτίβο με δροσερό καιρό, άστατο ουρανό και καθαρή ατμόσφαιρα.
Δύσκολα φαίνεται να επιστρέφουμε σε θερμοκρασίες, άνω των 34β (εδώ θα μπορούσε να μας βοηθήσει με ιστορικά στοιχεία ο Γεώργιος Στυλιανάκης για θερμούς Σεπτέμβρηδες παρελθόντων ετών).
Καλό φθινόπωρο λοιπόν!

1 σχόλιο:

dretos είπε...

Παρασκευή και Σάββατο τα φαινόμενα ως ασθενές μέτωπο φαίνεται να "απασχολούν" κυρίως τα δυτικά και περιοχές της νότιας Κρήτης, τοπικά και "ηπειρωτικές" περιοχές. Από τη νύχτα του Σαββάτου ως τη Δευτέρα φαίνεται να περνάμε σε καθαρά άστατο καιρό με τοπικά εντυπωσιακές αναπτύξεις, τοπικές καταιγίδες, και υψηλή πιθανότητα για θαλασσίους σιφώνες! Νύχτα και πρωί τα μάτια στο πέλαγος, μεσημέρι και απόγευμα στο εσωτερικό.
ΜΔ