Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Καταιγίδα Ηράκλειο 26/5/2017 Tρία στάδια





2 σχόλια:

dretos είπε...

Εκτίμηση καιρού που έγινε Τετάρτη 24/5.
Τετάρτη 24/5: Γενικά καλός και δροσερός καιρός με ασθενείς ανέμους. Aπό τις προμεσημβρινές ώρες συννεφιές θα αναπτυχθούν σε ορεινές θέσεις, κυρίως στα Λευκά όρη και γύρω από αυτά με τοπικούς όμβρους ως νωρίς το απόγευμα.
25/5 Πέμπτη: Η εσωτερική αστάθεια τις θερμές ώρες της ημέρας θα απασχολήσει περισσότερες εσωτερικές περιοχές της Κρήτης με πιθανότητα για όμβρους ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Βέβαια το μεγαλύτερο μέρος της νήσου θα είναι ανεπηρέαστο. Θα διατηρηθεί η ηπιότητα του καιρού σε ανέμους και θερμοκρασία.
26/5 Παρασκευή: νωρίς το πρωί αρχικά στη βόρεια Κρήτη πιθανά να έχει περιορισμένη αστάθεια, η οπό ια το μεσημέρι θα αναπτυχθεί περαιτέρω στο εσωτερικό με βροχές και τοπικές καταιγίδες που πολύ τοπικά και πρόσκαιρα δεν αποκλείεται να είναι ισχυρές, ίσως και με χαλάζι
Σαββατοκύριακο. Φαίνεται περαιτέρω γενίκευση της αστάθειας. Ίσως αυτή κορυφωθεί το διήμερο Δευτέρα-Τρίτη. Πάντως αυτήν την εποχή τα φαινόμενα έχουν τοπικό χαρακτήρα και είναι δύσκολες οι τοπικές προγνώσεις που δίνουν λεπτομέρεια σε ποσότητα υετού.

dretos είπε...

Η καταιγίδα με χαλάζι της 25/5/2017 στην περιοχή Αλαγνίου από Μανώλη Σμαρδά
https://www.youtube.com/watch?v=Lh9nDQ5xDBw