Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Η μυστήρια καιρική φάση 3-5/12/2013 πέρασε στην ιστορία....

... πέρασε χάρις στις καταστροφές στην Κίσσαμο και στα προβλήματα στο Ηράκλειο. Πέρασε χάρις στη θαλασσοταραχή που προκάλεσε προβληματάκια στα λιμάνια της πόλης των Χανίων και κυρίως του Ρεθύμνου. Αλλά πέρασε και χάρις στα νούμερα... Με περιοχές που είδαν πάνω από 100mm το τριήμερο με μεγάλα ποσοστά από αυτά να πέφτουν το πρωί -μεσημέρι της 3ης Δεκέμβρη, μάλλον απρόβλεπτα! Αλλες περιοχές στα νότια δυσανασχετούν λόγω της συνεχιζόμενης ανομβρίας...
Λεπτομέρεια όλα τούτα όμως. Η συνέχεια θα έχει ενδιαφέρον και θα γραφτεί σε άλλο αρθράκι...

Τετάρτη 4/12/2013 στην ακτή του Ηρακλείου:



Και Πέμπτη 5/12/2013 στον Ψηλορείτη με χιονόστρωση από τα 1350μέτρα, πρώτη ουσιαστικά της περιόδου:
 Xιόνι πάχους 10cm στα 1500 μέτρα :
 Η Νίδα χιονίστηκε ελάχιστα:
 Νοτιότερα ήλιος ,κλασικά:!
 Εικόνες μαγείας, και δεν είναι Σκωτία:
Για όλη την κακοκαιρία που πέρασε και σχετικά links μπορείτε να δείτε τη σελίδα μας στο facebook

2 σχόλια:

Stylianakis είπε...

Πραγματικά η έντονη αστάθεια που υπήρξε σε όλη την Κρήτη και έδωσε τοπικά καταρρακτώδη βροχή (αλλά κυρίως στα δυτικά) δεν αντιστοιχεί καθαρά σε ενδείξεις πίεσης κλπ, αν και η ΕΜΥ την είχε αναγγείλει. Τέτοια κακοκαιρία με πιέσεις 1013-5 ήταν πράγματι μυστήρια. Σκέψου τι θα γινόταν με πιο χαμηλή πίεση (ή χαμηλό) στην Κρήτη.
Τα επόμενα όμως είναι κορκός.
ΓΣ

Δημήτρης Κουτουλάκης είπε...

Περίεργη κακοκαιρία πράγματι. Ενδεικτικό οτι είχαμε και στο ηράκλειο ραγδαιότητες επιπέδου καταιγίδας αλλά χωρίς καταιγίδα. Στο μετ/κο σταθμό της χρυσοπηγής που έχω και στοιχεία 3ετίας για 10μμ/ω δεν έσπασε το ρεκόρ ραγδαιότητας της περσινής καταιγίδας της 17/11/2012. Σε μια μέρα που τα παγκόσμια μοντέλα με το ζόρι έδιναν έστω και στοιχειώδη φαινόμενα.