Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Δευτέρα και Τρίτη: Το Ψυχρό Ρέκβιεμ του Φλεβάρη!


Μια πραγματικά ισχυρή ψυχρή εισβολή, ίσως η ψυχρότερη του φετινού χειμώνα περίμενε να μπει η Σαρακοστή! όπως δείχνει η προγνωστική ματιά του GFS το χαμηλό στα ανατολικά μας θα είναι αρκετά βαθύ. Ενώ η μάζα σε διάφορα ύψη αρκετά ψυχρή και άστατη με ιδανικό πάχος στρώματος για χιονοπτώσεις ως χαμηλά.


Για να δούμε λοιπόν αν αυτή τη φορά θα έχουμε μια "αξιοπρεπή" χιονοκακοκαιρία βορείου ρεύματος αντί για τις "ντεμί" που μας έδωσε ως τώρα αυτός ο κατά τα άλλα πολύ πλούσιος χειμώνας!

22 σχόλια:

Cte είπε...

Αν γίνει και αυτό, εγώ θα υποκλιθώ σε αυτόν το χειμώνα...

Leandros είπε...

έχει ξανακάνει -5 στα 850hpa χωρίς τρελά πράματα φέτος

Cte είπε...

Δεν είχε όμως υετό...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλι γιατί δεν είμαι τόσο αισιόδοξος για χιόνι στα χαμηλά;;;....

Δημήτρης - Ηράκλειο

dretos είπε...

Το Νορβηγικό βλέπει τρελό υετό καιως 4 βαθμούς σε Ηράκλειο-Χανιά. Το Μετεο μας δίνει καταιγίδες την Τρίτη με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Ο Σάκης τα ανάποδα, βλέπει γρήγορη τη βελτίωση από το πρωί της Τρίτης. Δεν κατάλαβα πως το είδε έτσι αφού και το Ευρωπαϊκό περίφημα τα δίνει και μάλιστα βλέπει άλλες 2 τρομερές κατεβασιές κρύου αμέσως μετά!

Ανώνυμος είπε...

Ο Σακης μαλλον αυτη τη φορα υποτιμα τις τρομερες δυνατοτητες του Αιγαιου..ελπιζω να διαψευστει..Δημητρης Παπαδογιωργακης

dretos είπε...

Το πρωινό GFS ανεβάζει ελάχιστα πιο βόρεια το χαμηλό με συνέπεια να δείχνει ελαφρώς ανώτερες θερμοκρασίες. Πάντως ακόμη πολύ δυνατό το σύστημα και μεγαλύτερη η διάρκεια.
Ο Σάκης μάλλον προέβλεπε ότι θα κινηθεί πολύ γρήγορα το χαμηλό και θα πάει ακόμα βορειότερα κάτι που δείχνει σήμερα το πρωί το Ευρωπαϊκό,καμία σχέση με το Αιγαίο.
Δεν ξέρω αν θα επικρατήσει το σενάριο του Τζίφου ή όχι πάντως ακόμα και με την χλιαρότερη κατάσταση δείχνει να παραμένει η σημαντικότερη φετιμή χιονοκακοκαιρία.

dretos είπε...

Το δε Νορβηγικό έχει "ξεσαλώσει" σήμερα ! 3-8 βαθμοί με άφθονο υετό Τρίτη-Παρασκευή!

Menelaos είπε...

Εντυπωσιακο και το τρεξιμο του windfinder σημερα με εντονα φαινομενα για δευτερα και τριτη και θυελλωδης ανεμους.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα απο Αγγλια,

Αυτη ειναι μαλλον η τελευτεα καλη ευκαιρια για την κρητη και σιγουρα η πιο δυνατη για τον φετινο χειμωνα.

Λογο δουλειας εχω αμεση προσβαση στους προγνωστικους χαρτες του ευρωπαικου κεντρου και φενεται να ειναι ενα καλα οργανωμενο χαμηλο και με ολα τα απαραιτιτα για να δωσει χιονωπτωσεις εως και τα 200μ.

Επισης το monthly ens δειχνουν οτι θα συνεχισει η μεση θερμοκρασια να ειναι ελαχιστα χαμηλοτερη απο τις μεσες κλιματικες τιμες και εως 250% περισσοτερο υετο απο τις κανονικες για την εποχη τιμες.

Συγνωμη για τα ορθογραφικα, παρακολουθω πολυ συχνα το βλογκ, αλλα σχεδων ποτε δεν γραφω λογο χρονου.
Φιλικα,

Γκουσαροβ Θεοδωρος

Stylianakis είπε...

Πάλι βλέπω το 995ρι στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό που κάποτε ήταν η εξαίρεση της εξαίρεσης τώρα βλέπω να γίνεται σύνηθες. Εύχομαι - και αυτή τη φορά φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα - η τελική κατάσταση να είναι αντάξια της διάταξης των ισοβαρών που επιτέλους περνάνε πάνω από το νησί.
Δίνουν πολύ έντονες κακοκαιρίες οι τελευταίες μέρες του Φλεβάρη και φέτος φαίνεται να επαληθεύεται. 30 με 40 ώρες μείνανε.
ΓΣ

Ανώνυμος είπε...

Στα 200 μέτρα χιόνι ;;; Να το δω και να μην το πιστέψω!!!

Μακάρι!

Αλλά η σημερινή μέρα σε τίποτα δεν υποψιάζει ότι κάτι τόσο απότομο θα γίνει αύριο ή μεθαύριο...

Stylianakis είπε...

Ερχεται. Τέλειωσαν τα ψέματα.
Ελπίζω να μην τελειώσω και γω, μια και χθες βράδυ βρήκα να πουντιάσω, αλλά θα πάω....
ΓΣ

dretos είπε...

Ωχ! θα μας κρυώσεις απόψε Γιώργη; Σε πιο λιμάνι Χανιά ή Ηράκλειο;

Ανώνυμος είπε...

Τι έρχεται ;;; Χιόνι στις παραλίες;;; :)

Δημήτρης Ηράκλειο

dretos είπε...

Το όλο θέμα είναι αν θα έχει ή όχι δυνατό βοριά. Όσο δεν ξεκαθαρίζει αυτό το θέμα η χιονόπτωση κάτω από τα 200-250 μέτρα στα βόρεια δεν είναι βέβαιη...

Stylianakis είπε...

Κρύωσα ήδη Μιχαλιό. Δεν ξέρω πως θα το παλέψω απόψε, είναι όμως μια κατάσταση που την περίμενα χρόνια. Νομίζω ότι από την 17-3-2003 δεν ξανάδαμε χαμηλό κάτω από 1000 να περνάει πάνω από το νησί και μάλιστα να βαθαίνει. Ακόμα και η ΕΜΥ μίλησε σήμερα για επικίνδυνα φαινόμενα ειδικά στην Κρήτη, ο δε Λαγουβάρδος μας δίνει 10ρι. Τα μισά μοντέλα δείχνουν περισσότερο άνεμο στο Δυτικό Κρητικό, τα άλλα στο Ανατολικό, αλλά θα πάω Χανιά. Τις ευχές σου ώστε να αντέξω.
ΓΣ
ΥΓ Τι έγινε πάλι με τους σταθμούς Ηρακλείου και Χανίων ;

Ανώνυμος είπε...

Οπως ελεγα παιδια τα 200μετρα την Τεταρτη ειναι κατι εφτικτο. Συμφωνα δε και με τα τελευταια στειχεια εγω θα ρισκαρα να αναφερθω και σε νυφαδες και σε μηδενικο υψωμετρο αλλα τουλαχιστον 30χμ μακρια απο την ακτη. Παντα μιλωντας για το βορειο κοματι.

Φιλικα και καιρικα,

Γκουσαροβ Θεοδωρος

Leandros είπε...

τρελό βοριά δίνει το μπόλαμ. Από τα σπάνια. Για να δούμε!

Νεκτάριος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Νεκτάριος είπε...

Στις Κάτω Ασίτες Ηρακλείου, υψόμετρο 450μ. χιονίζει ασταμάτητα εδώ και 4 ώρες, το έχει στρώσει και ήδη έχει 10 εκατοστά.

dretos είπε...

Ωραία Νεκτάριε,με είχε πληροφορήσει ήδη η πεθερά μου για τις Κάτω Ασίτες!