Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Τουλάχιστον ψόφησαν τα μικρόβια. Όσα είχαν απομείνει.



Λίγο μετά τις 7 σήμερα το πρωί. Στο Κόκκινο Μετόχι. 500μέτρα, ΒΑ του Νοσοκομείου. Σε ευθεία. Τράβηξα μόνο τα άγρια  χόρτα. Όλα ήταν κάτασπρα. Και το νερό, σε ορισμένες λακκούβες είχε κρούστα πάγου. Πλην των δέντρων. Ευτυχώς. Πάντως δεν είχα τα κουράγια να πάω πιο μέσα. Έτρεμε το φυλλοκάρδι μου. Όχι από το κρύο, μα για το τι θα αντίκριζα.

7 σχόλια:

Leandros είπε...

0.7β για την ιστορία η ελάχιστη στα Χανιά.

Stylianakis είπε...

Το 0,78 είναι η χαμηλότερη θερμοκρασιακή τιμή για την περιοχή από τότε που στήθηκε ο σταθμός στην πόλη και δείχνει άλλη μια φορά ότι η θερμοκρασία στην πόλη - τουλάχιστον στο σημείο που είναι ο σταθμός - είναι χαμηλότερη από τον σταθμό του Πολυτεχνείου. Αν λάβομε υπόψη την αντίστοιχη σημερινή ένδειξη που σημείωσε ο τελευταίος (3,9) που ταιριάζει με εκείνη του αεροδρομίου (3), φανταστείτε τι κρύο έκανε στα Χανιά την αξέχαστη εκείνη χιονιά της 13 Φεβρουαρίου 2004, οπότε στον σταθμό του αεροδρομίου σημειώθηκε το ρεκόρ των -1,0 ! Αρα μια χαρά παγετός πιάνει και στα περίχωρα των Χανίων.
Ισως σημειωθεί ακόμα χαμηλότερη τιμή απόψε.
ΓΣ

dretos είπε...

Στους 0c ακριβώς έγτασαν οι Τρεις Βαγιές στο Γιόφυρο Ηρακλείου. Χανιά-Ηράκλειο ισοπαλία αφούν αν ο σταθμός των Χανίων ήταν πιο κοντά στον Κλαδισσό θα έπιανε και αυτός το 0. Γενικά δεν ήταν τόσο το αναστροφικό που μέτρησε ελαφρά στις διαφορές αλλά η μάζα που ήταν πολύ κρύα και η απανεμιά, πολύ ιδιαίτερη περίπτωση για "διατταρραχή" εξελισσόμενη.
Πάχνες χθες είχα και κοντά στο σπίτι μου, στον Ξεροπόταμο (Ξεροκαμάρα-Μάκρο) Ηρακλείου. Επίσης πολύς πάγος στα παμπριζ των αυτοκινήτων!

Cte είπε...

Εγώ είχα 0,5 στο Δαράτσο, αλλά είναι πιθανό να έπεσε και λίγο χαμηλότερα, ίσως και στο μηδέν. Το υποθέτω αυτό διότι η επικοινωνία του εξωτερικού αισθητήρα με τον δέκτη δεν είναι πολύ συχνή (υπολογίζω κάθε 3-4 λεπτά). Ορισμένες μικροδιακυμάνσεις δυστυχώς δεν τις καταγράφει. Με τον lacrosse που έχω στα σκαριά τα αποτελέσματα θα είναι πιο ακριβή πιστεύω.

Leandros είπε...

0.6β το Καστέλι Πεδιάδος (ΕΜΥ) το ξημέρωμα της 19.1

Menelaos είπε...

Σχεδον 400 χιλ το τζερμιαδο σε 22 ημερες. Εντυπωσιακο.Το ατελειωτο φραγμα του αποσελεμη θα ηταν γεματο! Δυστυχως ολα αυτες οι σπανιες ποσοτητες νερου πανε χαμενες.

dretos είπε...

Καλημέρα. Μενέλαε, δεν ξέρω αν θα ήταν γεμάτο, πάντως δεν πάει χαμένο εντελώς το νερό, γεμίζει τους υπόγειους υδροφορείς. "Χαμένο" πήγε κυρίως το πλημμυρικό νερό που έβγαλε ο Αποσελέμης 3 φορές ως τώρα. Βέβαια αν γεμίζανε το φράγμα (δεν είμαι βέβαιος οτι μπορούνε ακόμη) θα είχε νερό για μια δύσκολη περίοδο στο μέλλον, γιατί δεν θα κάνει κάθε χρόνο τόσα νερά...
Πάντως το πολύ νερό στις πηγές δεν έχει τρέξει ακόμη - τα χιόνια δεν λένε να λιώσουν έτσι δεν τρέχουν πολύ κάποια ποτάμια ακόμη και τώρα (άσχετασ αν κατά καιρούς κουβάλησαν πολύ λάσπη) και η Λίμνη Κουρνά θέλει 2 μέτρα ακόμη για να ξεχυλύσει - φαντάζομαι θα ξεχυλήσει το Μάρτη! Πολλά νερά έγβαζε ο Πλατανές στο Ρέθυμνο (φουλ το φράγμα Ποταμών). Η περιοχή Αμαρίου, δυτικού Ψηλορείτη βγάζει νερό από όπου μπορεί να φανταστεί κανένας!