Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Οροπέδιο Ομαλού

Θέα πάνω από το Ξυλόσκαλο:


























Το φαράγγι της Σαμαριάς:
































Αχνά φαίνεται ο δρόμος για Καλλέργη:













Στο μέσον ο Γκίγκιλος:













Εικόνες από το Οροπέδιο:


























13 σχόλια:

Leandros είπε...

ευχαριστούμε Κάτια

dretos είπε...

Ωραίες Κάτια! Ομως δεν μεγαλώνουν μάλλον γιατί τις ανεβοκατέβαζες πάνω κάτω, την έχω πατήσει και γω έτσι. όταν ανεβάζουμε πολλές φωτογραφίες βάζουμε ως 5 μαζί και αυτές που θέλουμε να φαίνονται στην κορυφή τις βάζουμε χαμηλά, στο τέλος. Αν βάζουμε παραπάνω από 5 φροντίζουμε να αφήσουμε αυτές της κορυφής για τη δεύτερη πεντάδα. Βάζουμε τα σχόλια-κείμενο ανάμεσα στις φώτος και δεν πατάμε enter πάνω τους αλλά μόνο στο κενό.

Cte είπε...

Πολύ ωραίες!

Leandros είπε...

μία κι από το west-crte:

http://www.west-crete.com/dailypics/photos1/2223large.jpg

dretos είπε...

τελικά όντως είναι σημερινή αυτή, Τα Λευκά όρη έχουν 4 μέτρα χιόνι στις κορυφές λίγο ανατολικά της Σαμαριάς!

Leandros είπε...

πού το ξέρεις;

dretos είπε...

αν στο west-crete ανεβάζουν όντως μια εικόνα κάθε μέρα τότε είναι σημερινή. Το ύψος του χιονιού το εκτιμώ με το μάτι από υπερβολική εμπιστοσύνη στην πείρα μου!

Leandros είπε...

απλά υπάρχει η φωτο στα 2000μ που λέει για ενάμιση μέτρο χιόνι, γι αυτό μου φαίνεται λίγο ακραίο. Βέβαια, δεν ξέρουμε σε ποια 2000μ (ανατολικά, δυτικά)

dretos είπε...

το Καλέργη με το 1,2-1,5 μέτρο είναι στα 1680μ. Πάνω από τα 1900 αρχίζει το πολύ μάλλον, όπως και στον Ψηλορείτη.

Menelaos είπε...

Αγαπητοι φιλοι του ιστολογιου, τι θα γινει με τον αντικυκλωνα της ανατολικης ευρωπης.Ενα μηνα και συνεχιζεται.Προσωπικα μου σπαει τα νευρα.Θα ηθελα την γνωμη σας.Απο την κατασταση αυτη εχει ευνοηθει λιγο η κρητη περοσσοτερο η κυπρος αλλα σχεδον καθολου η υπολοιπη ελλαδα.Τι θα γινει τις επομενες μερες.Θα ηθελα την γνωμη σας.

Leandros είπε...

φίλε Μενέλαε, δεν διαφαίνεται κάποια σημαντική αλλαγή για το επόμενο δεκαήμερο. Λίγο βόρεια, λίγο νότια, λίγο ανατολικά, λίγο δυτικά η κυκλοφορία συνεχίζει ίδια

dretos είπε...

Για την Κρήτη μάλλον θα ξαναδούμε αρκετά φαινόμενα από την Παρασκευή και μετά. Η υπόλοιπη Ελλάδα ελάχιστα ως καθόλου. Τρελές αναστροφές απόψε!

Cte είπε...

Έχω την υπόνοια ότι από Φλεβάρη θα φοράμε κοντομάνικα...Αυτή η επίμονη κυκλοφορία κάποια στιγμή θα αλλάξει και θα την "πληρώσουμε" πολύ άσχημα την τωρινή χαρά μας!