Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Quiz


Πρωινό Σαββάτου και ομίχλες στη Μεσαρά και στην επαρχία Πεδιάδας (αχλύ ορατή μέχρι και κοντά στο Ηράκλειο!) στο βάθος οι πρώτες αναπτύξεις και..
...η πρώτη φωτογραφία της διαταραχής από τα Φαλάσαρνα! 8πμ της 15ης Οκτώβρη.

Πάντα μιλούσα για "ύποπτες ημερομηνίες" και μια απ'αυτές είναι η 17/18 Οκτώβρη (για νεροποντές (με Α/ΒΑ). Είχε δεν είχε, πάλι φαίνεται να είναι πιστό στο ραντεβού του το φαινόμενο ή έστω κάτι παρεμφερές. Το ερώτημα, Λέανδρε, είναι : Να έρθω Χανιά ;
ΓΣ

23 σχόλια:

dretos είπε...

Ακόμα δε λέει να ξεκαθαρίσει αλλά μάλλον 16 η μέγιστη ένταση του τι θα κάνει. θα περιμένω και το 6άρι για να βγάλω συμπεράσματα.
Βάζω παρακάτω την προηγούμενη εκτίμηση για να παραμένει...


Εκτίμηση 11/10/2011, 14:25
Την Τρίτη θα υπάρχουν διαστήματα με ήλιο στα νότια ενώ στα βόρεια και ορεινά κατά διαστήματα όμβροι, ενδεχομένως πρόσκαιρα ισχυροί. Το βράδυ και ως το ξημέρωμα της Τετάρτης θα υπάρξει γενίκευση φαινομένων στη βόρεια Κρήτη (πιθανή εξαίρεση των άκρα ΒΔ περιοχών) και στα ορεινά με βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Υπάρχει το ενδεχόμενο τοπικά τα φαινόμενα να έχουν σημαντική ένταση και διάρκεια. Τα νότια και άκρα δυτικά θα έχουν σποραδικούς μόνο όμβρους.
Την Τετάρτη θα συνεχιστούν τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες εξασθενούμενα, περιοριζόμενα σε πιο ανατολικές και προσήνεμες θέσεις και μετά το μεσημέρι θα έχουν παντού σταματήσει.
Χιόνι είναι πιθανό να πέφτει πάνω από τα 2300 μέτρα.
Οι άνεμοι εξασθενούμενοι ΒΒΔ.

Την Πέμπτη ο καιρός θα βελτιωθεί και θα ζεστάνει αρκετά αν και το πρωί θα επικρατήσει σχετική ψύχρα, ως και κρύο σε ορεινές και άλλες κλειστές θέσεις που παρουσιάζουν αναστροφές. Δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει η επόμενη διαταρραχή του ερχόμενου ΣΚ και αν θα επηρεάσει σημαντικά την Κρήτη.

Leandros είπε...

να ρθείτε στην πιο όμορφη πόλη της Ελλάδος. Ο καιρός στα Χανιά είναι πιο ζωντανός και ξυπνά συναισθήματα. Το Ηράκλειο είναι απρόσωπο και άχρωμο.

Stylianakis είπε...

Δεν με ξεγελάς... Αυτή τη φορά δεν θάρθω, τελικά η προσεχής γιορτή δεν θάναι θυελλώδης. Θα πέσουν όμως χιόνια, που μας ξέφυγαν στην προηγούμενη (αλήθεια, είδε κανείς χιονάκι πουθενά ;).
ΓΣ

Cte είπε...

Η βορεινή πλευρά της Μαδάρας ήταν αχιόνιστη εχτές το πρωί (μέχρι τα 2150 μ. περίπου). Τί έγινε παραπίσω και ψηλότερα ουδείς γνωρίζει 100%.

Cte είπε...

Το νορβηγικό δίνει 40 mm στα Χανιά μόνο για τη Δευτέρα. Φαίνεται ότι θα έχουμε έναν πολύ πλούσιο Οκτώβρη φέτος..

dimitris είπε...

δεν ειναι ομως ακομη σιγουρο αν και κατα ποσο θα επηρεαστει σημαντικα η κρητη απο τη επικειμενη αυτη κακοκαιρια, οι προγνωσεις αυτη τη στιγμη ποικιλλουν, ισως τη δευτερα αν οχι τη κυριακη, δουμε τα σημαντικοτερα φαινομενα στη βορεια και λιγο ορεινη κρητη χαρη στους βορειοανατολικους ανεμους, σχεδον βεβαιη η εντυπωσιακη πτωση της θερμοκρασιας, πραγματι θα υπαρχει χειμωνιατικη αισθηση!

dretos είπε...

εκπληκτικό το βραδυνό τρέξιμο του Μπόλαμ!

dretos είπε...

Πολύ γερό το πρωινό τρέξιμο του gfs. Και άλλη μια παρόμοια κατάσταση για το επόμενο ΣΚ!

dimitris είπε...

εντυπωσιακα μαυρα συννεφα στα χανια και στο ακρωτηρι.. διαφαινονται τοπικα ισχυρες νεροποντες...

Leandros είπε...

βρέχει στα Κουνουπιδιανά.
Λουπάση, θέλουμε συνεχείς αναφορές χιλιοστών από Δαράτσο!

Cte είπε...

Μην ανησυχείς, θα σας κρατάω ενήμερους. Τώρα άρχισαν κάτι ψιχάλες αλλά ακόμα τη βλέπουμε από μακριά τη μπόρα.

Leandros είπε...

αν δεις την κάμερα στο λιμάνι, σου ρχεται..

Cte είπε...

Τώρα άρχισε κανονικά πλέον.

dimitris είπε...

η βροχη στα χανια κλαδισο ειναι επιστευτη... πολυ ραγδαια!!!

Cte είπε...

Όντως, γίνεται πλέον χαμός! Δυνατή βροχή και αέρας μαζί! Απίστευτη αλλαγή μέσα σε λίγες ώρες.

Cte είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Cte είπε...

Τρομερή καταιγίδα πάλι! Πριν από 5 λεπτά τόλμησα να βγω έξω για να δω το βροχόμετρο και είχε μαζέψει 12 mm!!Τώρα έπεσε η ραγδαιότητα αλλά συνεχίζει με καλό ρυθμό. 90 mm ο Οκτώβρης και όλα τώρα μόλις αρχίζουν! Ωραία πράγματα!

dretos είπε...

Ψιχαλίζει εδώ και μισή ώρα στοΝΔ Ηράκλειο,ακόμα δεν συγκίνησε τον Davis, ίσα που έχει βρέξει το δρόμο. Παναγιώτη λέμε καταιγίδα όταν υπάρχουν και ηλεκτρικά φαινόμενα, υπάρχουν;

Leandros είπε...

Πολλα μπουμπουνητα ειχαμε, Μαηκ

Cte είπε...

Βεβαίως και είχαμε μπουμπουνητά. Καταιγίδα κανονική (αέρας, ραγδαιότητα, ηλεκτρικά).

dretos είπε...

απλά ρωτάω γιατί οι αναφορές εκκενώσεων δεν έχουν πιάσει τα Χανιά ακόμη. Εδώ 0,4mm, καλή βρόχα.

Ανώνυμος είπε...

18 Οχτώβρη, ύποπτη ημερονία και σωστά!! αν προσθέσεις δίπλα 1981.

dretos είπε...

Εκτίμηση 13/10/2011, 13:25

Την Παρασκευή θα επικρατήσει καλός καιρός στην Κρήτη με υψηλές υγρασίες και ψύχρα νωρίς το πρωί, πιθανά και με ομίχλες σε εσωτερικές κλειστές κοιλάδες και κάμπους. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα ανέβει αρκετά την ημέρα. Από αργά το απόγευμα και μετά χαμηλές νεφώσεις θα αναπτύσσονται στα βόρεια και ίσως βρέξει λίγο στα άκρα Δ-ΒΔ.
Το Σάββατο στη δυτική και ορεινή Κρήτη θα υπάρχει συννεφιά με λίγες τοπικές βροχές ενώ στα υπόλοιπα ο καιρός θα είναι τοπικά νεφελώδης και σχετικά ζεστός, οι άνεμοι θα παραμείνουν γενικά ασθενείς.
(νέα στοιχεία Παρασκευή βράδυ: βροχές και καταιγίδες σε όλη τη βόρεια Κρήτη από το μεσημέρι, έντονα κατά τόπους και την Κυριακή)
Την Κυριακή προβλέπεται μεταβολή του καιρού με βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και ορεινά, οι άνεμοι θα γίνουν σταδιακά βοριάδες από τα δυτικά και η θερμοκρασία θα πέσει απότομα σε χαμηλά επίπεδα. Μάλιστα αργά το βράδυ θα πέσουν χιόνια από τα 1800 μέτρα και πάνω στα βουνά.
Τη Δευτέρα το κρύο, οι ισχυροί βοριάδες, οι τοπικές βροχές στα βόρεια και τα χιόνια πάνω από τα 1400 μέτρα θα δώσουν χειμωνιάτικη αίσθηση!