Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Και το όνομα αυτού; Γιώργος!

Ο George είναι ένα χαμηλό βαρομετρικό του Ατλαντικού, απομεινάρι του κυκλώνα Κάτια.
Φαίνεται πλέον σίγουρο από τις μαθηματικές προβλέψεις ότι θα φθάσει τμήμα του στη χώρα μας επηρεάζοντας την για αρκετές ημέρες! Οι επόμενοι χάρτες βαρομετρικής πίεσης και υετού είναι του Ευρωπαϊκού μοντέλου ECMWF. Από το βράδυ της Τρίτης, ή και νωρίτερα (στα δυτικά) η Κρήτη θα δεχθεί τα πρωτοβρόχια με ΝΔ ρεύμα, φαινόμενα έντονα σε δυτικές και νότιες περιοχές του νησιού:
Την Τετάρτη θα υπάρξει σταδιακά από Δ->Α το γνωστό ενδιάμεσο διάλειμμα της φάσης "μάτι του κυκλώνα":
Στη συνέχεια εγκαθίσταται βόρειο ρεύμα:
Και τελικά έχουμε πολλά φαινόμενα στη βόρεια και ορεινή Κρητη την Πέμπτη 22/9:
Που θα κρατήσουν πιθανότητα και την Παρασκευή 23/9:
Φυσικά είναι ακόμα νωρίς αλλά σε γενικές γραμμές φαίνεται να μας επηρεάζει αρκετά αυτή η πρώτη φθινοπωρινή διαταραχή. Προσοχή όμως, την Τρίτη ίσως οι νοτιάδες να ανεβάσουν πρόσκαιρα τη θερμοκρασία στη βόρεια Κρήτη πάνω και από τους 35 βαθμούς! Η πτώση θα είναι σημαντική στη συνέχεια και 2 μέρες μετά θα βγάλουμε τα μπουφάν από τις ντουλάπες! Καλό φθινόπωρο!

4 σχόλια:

dretos είπε...

τελικά το χαμηλό που προέκυψε από τη διάσπαση του "Γιώργου" πήρε το όνομα "Χούμπερτ". Την Τρίτη καταγράφηκε μέγιστη 35,1 στα Φαλάσαρνα!

Cte είπε...

Στο Δαράτσο η θερμοκρασία ανέβηκε σήμερα Τρίτη στους 31,8 αλλά για πολύ λίγο κατά τις 10-11 το πρωί. Μετά έπεσε κάτω από τους 30.

Εδώ και καμιά ώρα (από τις 10:00 μ.μ.) έχουμε αστραπές στον δυτικό-βορειοδυτικό των Χανίων, χωρίς όμως να ακούγεται τίποτα. Τη νύχτα, όπως φαίνεται, θα γράψουν" σίγουρα κάτι σε υετό η Φαλάσαρνα και το Έλος, ίσως και η Παλιόχωρα. Για να δούμε τι θα δώσει αυτό το πρώτο χαμηλάκι...

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα πέμπτη πρωί βρέχει πολύ στα χανιά - κέντρο (κισσάμου). Η βροχή δε φαίνεται στο μετεωρολογικό σταθμό. Τι φταίει;

Leandros είπε...

φίλε έχει πρόβλημα το βροχόμετρο.
Προσπάθησα να το φτιάξω και παρήγγειλα ανταλλακτικό.
Πράγματι, πολύ βρόχα σήμερα μόνο στην πόλη.