Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Απάντηση στο κουίζζζ.

Αγαπητοί φίλοι του καιρού.
Συμμερίζομαι την αγωνία σας, στη προηγούμενη ανάρτηση, για την επικείμενη προσέλευση του βαρομετρικού χαμηλού. Την προσαυξάνω μάλιστα. Για τους δικούς μου λόγους. Καθώς πριν ακριβώς από μία εβδομάδα, φύτεψα σε 2 στρέμματα χωράφι, πατάτες και κρεμμύδια. Αν είναι να βρέξει καταρρακτωδώς και το νερό στείλει τα μισά στη Σούδα και τα άλλα μισά στα Λαζαρέτα, καλύτερα είναι να μην σώσει και περάσει το χαμηλό, πάνω από τη Κρήτη. Καλές είναι και οι ψιχάλες. Ας ρίξει τα πολλά νερά στη θάλασσα.

Απαλύνοντας την αγωνία μας, για τη πορεία του, μάδησα μία ζέρμπερα. Δεν βρήκα άλλου είδους μαργαρίτα αυτήν την εποχή. Το τι απάντησε η ζέρμπερα, φαίνεται στη φωτογραφία. Ούτε και η ίδια βγάζει άκρη. Ξεκινάς με όχι, ναι σου βγάζει. Ξεκινάς με ναι, όχι σου βγάζει. Αλίμονο μας!
Ίσως φταίει ότι την έκλεψα από τη γειτόνισσα.




Με εκτίμηση.
Το … πειραχτήρι!

7 σχόλια:

Stylianakis είπε...

Χαρισματικός ο μακαρίτης. Αλλά εμείς θέλομε χαρισματικό χαμηλό. Πούντο ;

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Κάποια στιγμή (ευλογημένη ή καταραμένη θα δείξει) θα έρθει...

Leandros είπε...

θέλουμε χαμηλό που να κάνει τις πατάτες του Νίκου να φτάσουν στη Μήλο για να γιάνουμε.
Οτιδήποτε άλλο θα θεωρηθεί φυσιολογική βροχούλα :)

Stylianakis είπε...

Και δια το κωμικόν της υποθέσεως : Σήμερα οι προβλέψεις του Σκίρων βελτιώθηκαν, του Meteo.gr χειροτέρεψαν.
Ολες οι άλλες βελτιώνουν ελαφρά τη θέση του χαμηλού (που πια έγιναν διαδοχικά) και επομένως τον υετό, χωρίς έντονη βαροβαθμίδα όμως.
ΓΣ

Cte είπε...

Το windfinder πάντως δείχνει πολύ νερό για τη Δυτική Κρήτη την Πέμπτη και τρελό χαμό την Κυριακή, οπότε και φαίνεται να δημιουργείται νέο, πιο βαθύ χαμηλό δυτικά της Κρήτης με κίνηση Δ-->Α. Για να δούμε τι θα δούμε...Ελπίζω να μην πούμε στο τέλος "ὤδινεν ὄρος καὶ ἔτεκε μῦν", νεοελληνιστί "πολύ κακό για το τίποτα"...

Stylianakis είπε...

Επιτέλους και μια αισιόδοξη κουβέντα, Παναγιώτη. Συνήθως αυτό το σάιτ πέφτει μέσα, αλλά τώρα έδινε ίδιο χαμό και προχθές για την Πέμπτη/Παρασκευή (και με παρέσυρε) για να το μετριάσει μετά.
Ωδίνες ορέων και τοκετοί μυών υπάρχουν υπερβολικά πολλοί φέτος.
ΓΣ

ΠΑγιαυλάς ΝΙΚΟΣ είπε...

Το φεγγάρι πάντως έχει δείξει βροχές.....