Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Χιόνια Λευκών Ορέων

Σας παραθέτω μερικές φωτογραφίες από το πρωινό της 12ης Δεκεμβρίου στα Λευκά Ορη:










Λίγες φωτογραφίες ακόμα από τον Μενέλαο Πανταζή από το Χουδέτσι Ηρακλείου και την φορτέτζα:

http://yfrog.com/5xdsc0160uejx

Επίσης φωτογραφίες του Παναγιώτη Ραϊσάκη από το Ελος Κισσάμου:

http://yfrog.com/mw121210jx

6 σχόλια:

Maria Di είπε...

Έξοχες, Λέανδρε!

Stylianakis είπε...

Είπαμε, καλό ήτονε, να δούμε πότε πάλι.
Μια απορία : Στο wunderground.com εμφανίζεται σαν ελάχιστη τιμή θερμοκρασίας για το αεροδρόμιο των Χανίων τη χθεσινή νύχτα η τιμή των 0 C που αν είναι ακριβής θα αποτελεί ρεκόρ χαμηλής θερμοκρασίας Δεκεμβρίου για τον σταθμό και τα Χανιά γενικά. Η ΕΜΥ όμως στο http://www.hnms.gr/hnms/greek/observation/yesterday_html?&dr_region=ObsCrete αναφέρει πολύ υψηλότερη τιμή, (5,2 C) που είναι μεγαλύτερη ακόμα και από τις τιμές μέσα στην πόλη των δύο σταθμών του ΕΑΑ. Τι να συμβαίνει ;
Γιώργος Στυλιανάκης

Leandros είπε...

η ΕΜΥ κάνει το σύνηθες λάθος να μπερδεύει τα 12ωρα και να δίνει λάθος τιμές. Τι να πω πια..
Το 0β είναι όντως ρεκόρ για Δεκέμβρη στα Χανιά.

Cte είπε...

Πολύ καλές οι φωτογραφίες! Η χιονόστρωση χτες (δηλ. το Σάββατο) είχε φτάσει μέχρι και τα χωριά του κάμπου του Αλικιανού, δηλαδή σε υψόμετρα περίπου 100 μέτρα, λόγω της μεγάλης απόστασης από την θερμή επίδραση της θάλασσας, ενώ σε λοφίσκους με μεγαλύτερο υψόμετρο (π.χ. Γαλατάς) δεν το έστρωσε λόγω θαλασσινής γειτνίασης. Σήμερα το πρωί πήγά βόλτα στον κάμπο (και μετά στη Ζούρβα) και από τον Αλικιανό και μέσα ήταν όλα στρωμένα. Θα ανεβάσω σε ποστ και σχετικές φώτο. Από τα Χανιά πάντως δεν φαινόταν μια τόσο χαμηλή χιονόστρωση. Μόνο οι κορυφές πάνω από το Βαρύπετρο είχαν κρατήσει μέχρι το πρωί χιόνι. Η Μαλάξα ήταν τελείως "στεγνή", ίσως βέβαια να το είχε στρώσει πρόσκαιρα αλλά να το έλιωσε.
Όσο για τις θερμοκρασίες εγώ είχα χτες ελάχιστη 3 β. στο Δαράτσο την ώρα της χιονοκαταιγίδας. Η μέτρηση της ΕΜΥ είναι εντελώς ακατανόητη πάντως!

Leandros είπε...

0.8c τελικώς η επίσημη ελάχιστη των Χανίων από την ΕΜΥ. Αποτελεί ρεκόρ.

dretos είπε...

Ρεκόρ σταθμού και το σημερινό -9,7 του Τζερμιάδων. όχι βέβαια ρεκόρ περιοχής που είναι -15 αν δεν κάνω λάθος, ίσως όμως ρεκόρ Δεκέμβρη για Οροπέδιο. Και να σκεφτούμε οτι η πτώση στάματησε στις 4 το πρωί, αν είχε λίγο ακόμη καυστερήσει ο νοτιάς και η συννεφιά θα έπιανε διψήφια αρνητική!
Τα χιόνια στην περιοχή Εμπάρου Δήμου Βιάννου σε υψόμετρα 500-600 μέτρα έφτασαν το ένα μέτρο και καθώς εκεί δεν έπιανε ο άνεμος, έσπασαν ελιές από το βάρος του χιονιού. Είναι μεσημέρι Δευτέρας, έχει πέσει πολύ νερό αλλά τα χιόνια στη Γέργερη αλλά και στο πεδινό Μεσοχωριό αντέχουν ακόμα!