Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Φούσκωνε και ξεφούσκωνε...

... ο ουρανός όλες τις τελευταίες ημέρες. Θαυμάσια αστάθεια!
Εικόνες από το ευρύτερο Ηράκλειο, 16 Οκτώβρη. Πάνω μια μεσημεριανή έξαρση, ορατή από το Πανεπιστήμιο-Κνωσού, με σωρειτομελανία που έδωσε καταιγίδα από την Επισκοπή Πεδιάδας και βορειοανατολικότερα. Κάτω μια ανάπτυξη πυργοσωρείτη στα ανατολικά της Επισκοπής (προς Σελένα) το ίδιο απόγευμα:
Καθώς βράδιαζε στο Κρητικό είδα ένα σαφές funnel cloud, φωτογραφία δυστυχώς μέσα από το αυτοκίνητο στο ύψος του αεροδρομίου, αρχικά είχε μεγαλύτερο βάθος και κωνικότερο σχήμα, φυσικά ήταν αδύνατον να διακρίνω αν ήταν ολοκληρωμένος υδροστρόβιλος:

Το ξημέρωμα της 17ης κοιτώντας τα Λασιθιώτικα, δείτε με προσοχή και την ομίχλη χαμηλά κάτω δεξιά στην Πεδιάδα!
Η 18η ήταν παράδοξη μέρα, ξεκίνησε με το φρύδι του νότου παρόν και ισχυρό νοτιά:
... που δεν άφηνε πολλές προσδοκίες - και όμως έγινε η μεσημεριάτικη σύγκλιση και φτιάχθηκς η καταιγίδα για το Ηράκλειο! στη φωτογραφία το wall-cloud και η σαφής προτίμηση του υετού προς την Αμμουδάρα:
Συγχωρέστε με για το σκουπιδάκι που είχε ο φακός μου...


Φωτογραφία από λιμάνι Χανίων, μπάσιμο του βοριά:

2 σχόλια:

dretos είπε...

Καιρικά νέα 20/10/10, 09:45
Μετά τις τοπικές καταιγίδες της νύχτας ο καιρός σήμερα Τετάρτη βελτιώνεται αλλά δεν αποκλείονται βροχές στις νοτιοδυτικές κυρίως περιοχές. Δυτικοί - νοτιοδυτικοί άνεμοι ως 6 μποφώρ επικρατούν και η θερμοκρασία παραμένει σε κανονικά επίπεδα.
Αυριο Πέμπτη τα ανοίγματα με ήλιο θα είναι περισσότερα και η πιθανότητα όμβρων περιορίζεται στα νοτιοδυτικά.
Την Παρασκευή αναμένεται πρόσκαιρη ψυχρή εισβολή με βοριάδες και αύξηση των όμβρων

dretos είπε...

Καιρικά νέα 26/10/10, 09:25
Ισχυροί νοτιάδες και υψηλές θερμοκρασίες, που τοπικά στη βόρεια Κρήτη ξεπερνούν τους 25 βαθμούς, επικρατούν σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη. Τοπικές νεφώσεις θα υπάρχουν κατά περιόδους που ενδέχεται να δίνουν κάποιες λασποσταγόνες και αναμένεται και μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Από τη νύχτα Τετάρτης προς την Πέμπτη θα έχουμε αλλαγή σκηνικού με βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν σχεδόν όλο το νησί στη διάρκεια της 28ης Οκτώβρη. Θα αρχίσει η επικράτηση των βοριάδων με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και έτσι την Παρασκευή είναι πιθανό να χιονιστούν οι ψηλές κορυφές (πάνω από τα 2000 μέτρα) της Κρήτης.