Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Απίθανα σημερινά... (σε εξέλιξη)

Ο σταθμός στο Πετροκεφάλι Μοιρών Μεσαράς που χθες είχε μέγιστη θερμοκρασία 39,9 βαθμούς σήμερα με το ΔΝΔ άνεμο, τη χαμηλή νέφωση και την αυξημένη υγρασία δεν ξεπερνάει ακόμη τους 30 βαθμούς (μεσημέρι 1 παρά 10).
Το Τζερμιάδων με τον καταβάτη νοτιά έχει πιάσει μέγιστη μήνα με 32,4 και ανεβαίνει όταν χθες ήταν από τις δροσερότερες περιοχές στην Ελλάδα!
Το Ηράκλειο έπιασε και 35,3 βαθμούς στο σταθμό Κνωσού με τον ανατολικό άνεμο που δρούσε ως μυστήριος καταβάτης τώρα κάπως βελτιώθηκε η κατάσταση με το βοριά που φύσηξε!
Τα Χανιά επιμένουν "δυτικά" και ανερχονται στα επίπεδα των 35...
Και το πλέον κουφό! Τα Φαλάσαρνα χτύπησαν 36,6 στις 4 το πρωί παρακαλώ (τι σας θυμίζει αυτό;; Παλιόχωρα 2007!!) χάρις το φοενιάρικο βοριά (ΒΑ κυρίως) που φύσαγε τη νύχτα εκεί!!! Αρκούν 2 χιλιόμετρα διαδρομής για το βοριά από τον κόλπο του Κισσάμου για να πέσει η υγρασία 30% και να ανέβει η θερμοκρασία 5 και βάλε βαθμούς!!!!
όμως τώρα είναι άνετα κάτω των 30 με το δυτικό τους!

Γενικά μια αλλοπρόσαλη κατάσταση που μπορεί να διδάξει πολλά...

2 σχόλια:

Cte είπε...

Σε γενικές γραμμές πάντως την "ξαναπλήρωσε" η βόρεια ακτή του νομού Χανίων. Ο νοτιοδυτικός καταβάτης έχει κάψει (ευτυχώς όχι και κυριολεκτικά) όλη τη ζώνη από Κολυμπάρι μέχρι και Βρύσες-Γεωργιούπολη! Έχουν στεγνώσει όλα. Στην υπόλοιπη Κρήτη τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα καθώς το δυτικό ρεύμα δεν φτάνει ισχυρό (χάρη στον..."χανιώτικο κάβο") και έτσι η αύρα του Κρητικού πελάγους δίνει τη δροσούλα της, με κλασική περίπτωση βέβαια την ακτή του Ηρακλείου. Τελικά η κλιματική ιδιομορφία του χανιώτικου κάμπου είναι απίστευτη, καλοκαίρι και χειμώνα, και δυστυχώς την νιώθουμε για τα καλά πάνω μας...

Πετροκεφάλι είπε...

Ο καυσωνας της Κυπρου δεν δειχνει να αγγιζει τη Κρητη. Ευτυχως γιατι η θερμοκρασια θα μεινει στους 40 για μια βδομαδα τουλαχιστον!!!