Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Κρητικό Πέλαγος: Καιρικός Δημιουργός!















Η παραπάνω εικόνα, νωρίς σήμερα το πρωί από την ταράτσα του Πανεπιστημίου Κρήτης (Βούτες Ηρακλείου). Είχε περάσει η νεφική μάζα που έδωσε χθες κι ως σήμερα τα ξημερώματα αξιόλογες βροχές στα βόρεια (χθες κυρίως στα ανατολικά) και σημαντικές χιονοπτώσεις σε υψόμετρα 700+ μέτρα. Μια εικόνα των χιονισμένων βουνών στο Μαλεβύζι Ηρακλείου:















Η περίπτωση ήταν/είναι ιδιόρυθμη. Δεν είχαμε σημαντικούς ανέμους στην επιφάνεια αλλά τα νέφη ερχόταν από τη θάλασσα (ΒΔ/ΒΒΔ). Δεν είχαμε ούτε ιδιαίτερη αστάθεια και έτσι ο βροχές ήταν ποτιστικές. Εικόνα μέσα από τζάμι μεσημέρι της 21ης από Αλικαρνασσό προς το φάρο του λιμανιού του Ηρακλείου:















Πραγματικά το Κρητικό πέλαγος (με ένα μέτωπο να υποστηρίζει) δημιουργούσε χθες. Μέσα στη θάλασσα υπήρχε εντονότερη αστάθεια και παρατηρήθηκαν άσπρες (χαλάζι ή χιονοχαλαζο) κουρτίνες που έδιναν άγρια ομορφιά:





























Το Κρητικό πέλαγος δημιουργούσε και προχθές Παρασκευή, αλλά με σημαντικότερη αστάθεια που έδωσε καταιγίδες και χαλάζι ή χιονοχάλαζο στη βόρεια Κρήτη - και πρόσκαιρες χιονοχαλαζοστρώσεις, οι εικόνες από τα ΒΔ της πόλης:













Δεν υπάρχουν σχόλια: