Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

Κυριακή 17/2/2008 - ΝΔ Ηράκλειο


Το πρωινό της Κυριακής ήταν σπάνιο. Καιρό είχαμε να δούμε τόσο χιόνι στα σχετικά χαμηλά βουνά και τους λόφους κοντά στο Ηράκλειο, πάνω ο Γιούχτας στη ΒΔ του πλευρά με χιόνι ως τα 250 μέτρα εκείνη την ώρα και κάτω ο Στρούμπουλας επιβλητικά άσπρος:


Χιόνι ως τα τελευταία σπίτια της Ρογδιάς στα 350μ:


Και στην περιοχή Κέρης-Αρόλιθου από τα 200 μέτρα περίπου:


Και οι χιονοκουρτίνες να επελάυνουν στο Γάζι στις 11πμ:


Χιονόπτωση με "στούπα" στην περιοχή Αγάκου στα 60-70 μέτρα, λίγο μετά τις 11πμ:


Στις επόμενες 4 φωτογραφίες δείτε ένα ΧΙΟΝΟ-ΥΔΡΟΣΤΡΟΒΙΛΟ!!!:Το χωνί του υδροστροβίλου μόλις που διακρίνεται καθώς υπήρχε χιονόπτωση και το βασικό μέρος του χανόταν πίσω από άλλες χαμηλές νεφώσεις. όμως φαίνεται καθαρά ο στροβιλισμός του νερού που προκάλεσε.


Το επόμενο σημαντικό χιονοκύμα ήταν στις 5:40 το απόγευμα. 2 εντυπωσιακές χιονοκουρτίνες ακουμπούν τη θάλασσα και εφορμούν προς το Ηράκλειο:


Η μια χτύπησε δυτικά του Ηρακλείου το Παγκρήτιο Στάδιο:


Η άλλη την Αμμουδάρα και ήταν πραγματικά τεράστια:Και το αποτέλεσμα στα ΝΔ της πόλης, περιοχή Αγάκου:


Συνολικά η Κυριακή 17/2 είχε πολύ όμορφους όμβρους με ξηρό χιόνι (στούπα ή μικρές νιφάδες), με υγρό χιόνι (υγρές νιφάδες ή σφαιρίδια) και με χιονοσφαιρίδια αρκετά μεγάλης διαμέτρου. Είχε και πολλές καταιγίδες... Αν οι όμβροι είχαν και διάρκεια θα είχαμε χιονόστρωση πολύ χαμηλότερα κοντά στη θάλασσα... Στου Αγάκου το έστρωσε και το έλειωσε 9 ολόκληρες φορές μέχρι τα μεσάνυχτα...

ΜΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια: